Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ

Νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, σήμερα το πρωί Τρίτη 1 Νοεμβρίου, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Κύριο χαρακτηριστικό του φαινομένου θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι προβλέπεται να φτάσουν τοπικά τα 6 BF, ενώ η κατάσταση της θάλασσας θα είναι μέχρι κυματώδης.

Ο Παράκτιος Σταθμός «ΚΥΠΡΟΣ ΡΑΔΙΟ» του ΚΣΕΔ, παρακαλεί όλους τους οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος των δελτίων της ΜΥK και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος το ΚΣΕΔ με επιστολή του ενημερώνει πώς έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και πτητικά μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας, σε τυχόν πλοία και μικρά σκάφη που θα κινδυνεύουν.  

 

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, µέτριοι, 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ.  

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ