Κάποιοι παίζουν με τη ζωή των φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας

Χωρίς βέβαια να είναι εις γνώση τους, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

 


Article featured image
Article featured image

Με ανάρτηση του ο γνωστός φυσιολάτρης Λούης Περεντός, η οποία δημοσιεύτηκε στο τοπικό blog larnakaonline.com.cy, ενημέρωσε πώς στην Αλυκή Λάρνακας όπου φιλοξενούνται τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο έχει δημιουργηθεί μια επικίνδυνη συνήθεια, η οποία μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τα φλαμίνγκο.  

Στην ουσία όπως αναφέρει ο κ. Περεντός αυτή η συνήθεια εντοπίστηκε από πέρσι, όπου πολλοί επισκέπτες που μεταίβαιναν στην περιοχή για να θαυμάσουν τα φλαμίνγκο, πατούσαν μέσα στην Αλυκή, για να έρθουν πιο κοντά στα πουλιά.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι πώς στις ακτές της Αλυκής εκκολάπτεται η κόκκινη γαρίδα, η οποία είναι η βασική τροφή αυτών των πουλιών και η είσοδος των ανθρώπων εντός της Αλυκής, την καταστρέφει με αποτέλεσμα τα φλαμίνγκο να μην έχουν επαρκείς ποσότητες τροφής και να κινδυνεύουν.

 

Αυτούσια η ανάρτηση 

«Όπως και στην περσινή χρονιά, υπάρχουν και φέτος ανεγκέφαλοι που σώνει και καλά θέλουν να πλησιάσουν τα φλαμίνγκος. Στην προσπάθειά τους αυτή, πατούν στις ακτές της αλυκής, όπου εκκολάπτεται η κόκκινη γαρίδα, που είναι η τροφή των πουλιών αυτών.

Παρακαλώ όσοι θέλετε και μπορείτε δώστε το μήνυμα αυτό στους φίλους σας ή κάνετε share την ανάρτηση αυτή. Τα πουλιά είναι κουρασμένα, αδύνατα και δεν υπάρχει λόγος να τα ταλαιπωρούμε. Μπορούμε να τα βλέπουμε από μακριά».

Λούης Περεντός


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ