Πόσο προσβάσιμο είναι το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού;

Το Butterfly Foundation προχώρησε στην μελέτη προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), εστιάζοντας στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσό. 

 


Article featured image
Article featured image

Τα αποτελέσματα της μελέτης, οι προβληματισμοί και οι εισηγήσεις παραδόθηκαν στο Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, με δέσμευση εκ μέρους του Δημάρχου για άμεση υλοποίηση τους.

Η μελέτη ετοιμάστηκε από το Butterfly Foundation  σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ), και την Imperio, κατά την διάρκεια προγράμματος απασχόλησης φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, την καλοκαιρινή περίοδο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εκπαίδευση και εμπλοκή των φοιτητών.  

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Butterfly Foundation, Έλις Μισιρλή ανέφερε πως «το όραμα μας είναι μια Λεμεσός πιο δίκαιη σε θέματα προσβασιμότητας και πιο δεκτική για όλους της του πολίτες.

Η μελέτη αυτή είναι η προσφορά μας στο Δήμο Λεμεσού, αφού αναγνωρίζουμε τη διάθεση του να δημιουργήσει τις σωστές υποδομές και να παρέχει προσβασιμότητα έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους στη πόλη μας».

 



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Butterfly Foundation εξέφρασε την προθυμία του να συνεχίσει τη μελέτη σε συνεργασία με τον Δήμο και σε άλλα σημεία και την επέκτασή της και σε σημεία της ευρύτερης πόλης και επαρχίας της Λεμεσού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην όμορφη πόλη μας να αναδειχθεί σε στολίδι πολιτισμού.

Τη φετινή χρονιά το Butterfly Foundation, με τη στήριξη της Imperio, στηρίζει την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ) και στοχεύει, με τις ενέργειες του, να κάνει τη Λεμεσό πιο προσβάσιμη και δεκτική για όλους τους πολίτες. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ