Το θέρετρο που θα κατασκευαστεί στη Βάσα Κελλακίου

Η εταιρεία Fortune Health Resorts Ltd σκοπεύει να μεταμορφώσει ολοσχερώς την περιοχή Βάσας Κελλακίου, της επαρχίας Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Προγραμματίζει να κατασκευάσει εκεί, ένα θέρετρο με υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, τουριστικές αναπτύξεις νέων εναλλακτικών μορφών αειφόρου βιώσιμου τουρισμού, οικιστικές αναπτύξεις με προδιαγραφές αειφορίας, πισίνες, κήπους, club ψυχαγωγίας με παιχνίδια, ξενοδοχείο και πολλά άλλα εμπλουτιστικά έργα.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, η μελέτη για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας και άδειας ανέγερσης για το προτεινόμενο έργο θα συζητηθεί την Τρίτη (22/11) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο και οργανωμένα τουριστικά διαμερίσματα, διαγνωστικό κέντρο, ιατρικό κέντρο ημερήσιας φροντίδας, δύο κέντρα Αποκατάστασης, κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης με spa, θέρετρο αυτοδύναμης και υποβοηθούμενης διαβίωσης τρίτης ηλικίας με ανεξάρτητα σπίτια, γηριατρικό κέντρο με εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα, κέντρο αlzheimer’s και συναφών διαταραχών και 24-ωρο τμήμα επειγόντων περιστατικών με ασθενοφόρο, και μεγάλο εμπορικό κέντρο με χώρους αναψυχής.

Όπως υποστηρίζουν οι μελετητές, το ενδεχόμενο μη υλοποίησης του έργου αναμένεται να στερήσει την περιοχή από μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης μέσω της αειφόρου ανάπτυξης που προτείνεται.

Η αξία του έργου θα φτάνει στα €440 εκατομμυρίων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ