Η επαναστατική αυτή μελέτη σχεδιάστηκε και διεξήχθη σε συνεργασία του πανεπιστημίου της Δυτικής Σκωτίας και του Καθολικού Ινστιτούτου για την Οικογένεια και τη Σεξουαλικότητα στο Βέλγιο και κατάφερε να αποδείξει ότι το «ζητούμενο» του γυναικείου οργασμού είναι και μυϊκό.
Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη LIFO από την δημοσιογράφο Μαρία Παπαπαναγιώτου, διευκρινίζεται πώς αυτό ισχύει κυρίως για όσες γυναίκες βιώνουν κολπικό οργασμό -ο οποίος αποδίδει στο περπάτημα και στο μάτι, και όχι στον κλειτοριδικό.
Οι ερευνητές στην έρευνα τους, αναφέρουν πώς οι μύες των ποδιών στα μερικά δευτερόλεπτα που διαρκεί ο κολπικός οργασμός, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο- ίσως και για την επίτευξή του- κάτι το οποίο βέβαια γίνεται ευδιάκριτο το επόμενο πρωί στον δρασκελισμό «ποντίκι».
Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν κυρίως Βελγίδες, οι οποίες πριν είχαν καταθέσει το πλήρες ερωτικό τους ιστορικό, μαζί με το αν βιώνουν κολπικούς οργασμούς και ίσως άλλες λεπτομέρειες.
Στη συνέχεια, ειδικευμένοι σεξολόγοι της functional μάλιστα σεξολογίας- δηλαδή της Λειτουργικότητας της Σεξουαλικής Λειτουργίας- μαζί με τους βοηθούς τους, κλήθηκαν να τις παρατηρούν σε πλάνα ενώ οι συμμετέχουσες περπατούσαν ανυποψίαστες στον δρόμο.
Οι μισές, διευκρινίζεται, Βελγίδες συμμετέχουσες είχαν δηλώσει ναι στους κολπικούς ορισμούς. Οι σεξολόγοι παρατηρητές δε γνώριζαν τα ιατρικά- ερωτικά ιστορικά, ούτε το ερώτημα στο οποίο επρόκειτο να απαντήσουν μετά την παρακολούθηση του βίντεο. Μάντεψαν τους κολπικούς οργασμούς στο περπάτημα των γυναικών με ακρίβεια 82%.
Βρέθηκε επίσης ότι συγκρίνοντας το περπάτημα, το άθροισμα του μάκρους του βήματος και της σπονδυλικής και μυϊκής περιστροφής ήταν μεγαλύτερο στις γυναίκες των κολπικών οργασμών.
«O απαιτητικός παρατηρητής μπορεί να συμπεράνει την ερωτική ιστορία των οργασμών μιας γυναίκας από ένα βάδισμα που αναδύει ρευστότητα, ενέργεια, αισθησιασμό, ελευθερία, μαζί με την απουσία τόσο των χαλαρών όσο και των κλειδωμένων μυών.
Η μεγαλύτερη περιστροφή λεκάνης, πυέλου και σπονδυλικής στήλης και το μεγαλύτερο βήμα, μπορεί να είναι οι χαρακτηριστικές ζητούμενες ενδείξεις», αναφέρουν οι ερευνητές.