Ζητούνται επειγόντως εθελοντές για δεντροφύτευση

Το Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI) ζητά εθελοντές για δεντροφύτευση στην κοιλάδα του Αγίου Θεοδώρου, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την προσπάθεια αποκατάστασης και αναδάσωσης περισσότερων από 18,5 km2  δασικής έκτασης στη περιοχή Σολέας, η οποία καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Ιουνίου.

Το τμήμα Δασών υπολογίζει πώς το 70% της καμένης γης θα αποκατασταθεί από μόνο του, εντούτοις για να συμβεί αυτό, το Τμήμα έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, το οποίο ήδη έχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Αυτή την περίοδο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι βροχές το Τμήμα Δασών μαζί με διάφορες οργανώσεις αναλαμβάνουν να φυτεύσουν δέντρα και θάμνους στην περιοχή. Αυτή η προσπάθεια όμως χρειάζεται χέρια και επομένως περισσότερους εθελοντές.

Γι’ όσους εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν, το σημείο συνάντησης είναι ο πυροσβεστικός σταθμός που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, δίπλα στον κύριο δρόμο και η ώρα έναρξης θα είναι στις 9:30 το πρωί.



Οι ώρες αναχώρησης των λεωφορείων από όλες τις πόλεις: 

Λευκωσία: Στα γραφεία της Aeolos στις 8:00 το πρωί, και στο University of Nicosia στις 8:30.

Λεμεσός: Στο ΤΕΠΑΚ στις 8:15 και στον χώρο στάθμευσης του Jumbo στις 8:45.

Πάφος: Στο πανεπιστήμιο Νεάπολης στις 7:00 το πρωί και στα γραφεία της Aeolos στις 7:30.

Παραλίμνι: Στα γραφεία της Aeolos στις 7:00 το πρωί

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@csti-cyprus.org ή να τηλεφωνήσουν στο 99-800189 και στο 22-252315, μέχρι και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ