Εθελοντές, νέοι δημοσιογράφοι μάς μεταφέρουν τον παλμό της 2ης Συνόδου Νεολαίας

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη διοργάνωση της περασμένης χρονιάς, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την Εθνική Σύνοδο Νέων. Μέσα από τη διοργάνωση αυτή, επιδίωξη του Οργανισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους να έχουν ενεργό ρόλο και λόγο στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Ως η μεγαλύτερη εκδήλωση  για θέματα Νεολαίας που πραγματοποιείται στη Κύπρο, η Σύνοδος, θα πρέπει να τύχει και της ανάλογης προβολής και κάλυψης. Και ποιος θα μπορούσε να δώσει καλύτερα το στίγμα της Συνόδου και να αναδείξει τις ιδέες και τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων από τους ίδιους του νέους. Όπερ και εγένετο. Μια δυναμική ομάδα νέων εθελοντών δημοσιογράφων έχει δημιουργηθεί από: την Αλίνα Τσαμουρίδη, τον Βασίλη Φιλή, τη Δόξια Μηνά, την Κατερίνα Χριστοδούλου, τη Ραφαέλα Σταυρίνου, τη Σοφία Θεοδόση, τη Χριστίνα Γιωργάλλου, τον Χρήστο Στυλιανού, τη Χριστίνα Παμπακά και τη Χριστίνα Κάσια.

Η προετοιμασία και η εκπαίδευσή τους πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Οκτωβρίου στην Κυπερούντα, από αξιόλογους εκπαιδευτές όπως ο Παναγιώτης Πιερή Editor-at-Large @DisruptCyprus, ο Παναγιώτης Θεοδώρου εκπαιδευτής νεολαίας, ο Χριστόφορος Ροδίτης σκηνοθέτης και η Ελένη Ξένου δημοσιογράφος.  Γι’ αυτό και στις  16 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στα πλαίσια της Συνόδου, θα είναι παρόντες και έτοιμοι για δράση.

Μια μικρή ομάδα νέων επενδύοντας προσωπικό χρόνο και μεράκι, με μόνο κίνητρο τη δική τους προσωπική ανάπτυξη, ανέλαβαν να προβάλουν τη μεγαλύτερη εκδήλωση για τη Νεολαία που πραγματοποιείται στη Κύπρο συγγράφοντας άρθρα, μεταδίδοντας τον παλμό των γεγονότων και βοηθώντας στην προβολή των αποτελεσμάτων της Συνόδου. Τριγυρνώντας ανάμεσα στους νέους θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν μικρές ιστορίες και ιδέες που αξίζει να ειπωθούν και θα τις παρουσιάσουν με το δικό τους δημιουργικό τρόπο.

Τις ακόλουθες μέρες θα πάρετε μία μικρή γεύση για το τι επιφυλάσσει η Σύνοδος μέσα από την οπτική των νέων δημοσιογράφων.

Γράφει η Εύα Κωνσταντίνου, Συντονίστρια Ομάδας Εθελοντών Δημοσιογράφων ΟΝΕΚ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ