Σε αυτό το κυπριακό μπαρ πρέπει οπωσδήποτε να πας

Ίσως ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν «Σε αυτό το saloon bar πρέπει οπωσδήποτε να πας», αφού το Gypsy’s Western Saloon είναι ένα καθαρόαιμο αμερικάνικο saloon που λειτουργεί από το 1983.

 


Article featured image
Article featured image

Πώς θα σου φαινόταν εάν κάποιος σου έλεγε πώς υπάρχει ένας χώρος στη Λεμεσό που μπορεί να σε μεταφέρει κατευθείαν στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση, με αυθεντικές πικάντικες γεύσεις, γνήσιο αλκοόλ και country μουσική;

Το Gypsy’s Western Saloon, εδώ και 33 χρόνια διατηρεί μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή ταυτότητα και ύφος που δεν επιβιώνει εύκολα στην Κύπρο -εκτός από αυτό.

Καπέλα και πινακίδες αυτοκινήτων, δερμάτινες ζώνες, πιστόλια, σημαίες, ινδιάνικα φτερά και διάφορα άλλα αντικείμενα κοσμούν τον χώρο σχεδόν από την αρχή της δημιουργίας του και όλα έχουν φθάσει Κύπρο κατευθείαν από Αμερική.

Ατμοσφαιρικό, με χαμηλό φωτισμό το Gypsy’s Western όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Μάριος Γεωργίου, είναι ένας πολυσυλλεκτικός χώρος αφού νωρίς το απόγευμα μπορεί να βρει κάποιος οικογένειες με παιδιά, ενώ αργά το βράδυ μπορεί να πετύχεις από παρέες 30άρηδων μέχρι και πολύ μεγαλύτερες ηλικίες.

 



«Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ιδιαίτερη, ζεστή και μοιάζει λες και παίζεις σε ταινία του Hollywood. Το 90% του χώρου έχει διατηρηθεί το ίδιο, όπως είχε φτιαχτεί το 1983 από τον πρώτο ιδιοκτήτη, εγώ απλά το εμπλούτισα λίγο».

Στο Gypys’s Western θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από ντόπιες και εισαγόμενες μπίρες με τιμές που ξεκινούν από 3 ευρώ, ενώ το μενού περιλαμβάνει αμερικάνικες αλλά και μεξικάνικες γεύσεις, όπως τα homemade nachos και ντιπς.

 



Μια φορά τη βδομάδα, παίζει και ζωντανή μουσική country για όσους αγαπούν το είδος, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες εκτός από country μπορείτε να ακούσετε και επιλεγμένα blues κομμάτια.  

«Στο μαγαζί έχω τακτικούς πελάτες, θαμώνες και καθημερινά νέο κόσμο που έρχεται ίσως από περιέργεια στην αρχή και μετά κολλάει. Είναι πολύ όμορφο το κλίμα γιατί θεωρώ πώς συμβαίνουν δύο πράγματα, ένα ταξίδι στο χρόνο για τους πιο παλιούς και για τους νεότερους είναι λες και πρωταγωνιστούν σε σκηνικό ταινίας». 



*Κεντρική φωτογραφία: Greg Andreou

Πληροφορίες: 

Ώρες Λειτουργίας: 18:00 - 02:00

Τηλέφωνο: 25586201 - 99609410

28ης Οκτωβρίου, Παραλιακή περιοχή Λεμεσού 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ