Τα εναλλακτικά Christmas cake των Κύπριων ζαχαροπλαστών

Ξέχασε το λευκό Christmas cake με την κλασσική συνταγή, όπου συνήθως λίγοι είναι αυτοί που θα το τιμήσουν. Ή τουλάχιστον, πες πως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσεις επιτέλους μια εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου cake των γιορτών.

 


Article featured image
Article featured image

Αφού επικρατεί που επικρατεί το trend με τα… πιο δημιουργικά χριστουγεννιάτικα κέικ, τα οποία ως επί το πλείστο είναι επικαλυμμένα με χρωματιστή ζαχαρόπαστα και από πάνω τους φιγουράρουν χιονάνθρωποι, αϊβασίληδες και διάφορες άλλες γιορτινές προσωπικότητες, είπαμε να μαζέψουμε μερικά από αυτά σε ένα άρθρο, δίνοντας μια πρόταση λίγο διαφορετική σε όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι ιδιαίτερο.

Ως εκ τούτου, ζητήσαμε από τους «ειδικούς» σε διάφορα ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής στο νησί να μας προτείνουν ο καθένας από ένα εναλλακτικό Christmas cake για το φετινό γιορτινό τραπέζι.

Δες πιο το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο γλυκό σε διαφορετικές και ενδιαφέρουσες παραλλαγές:



 

Fouska Designs

«Προτείνω ένα σοκολατένιο Christmas cake με γέμιση πραλίνα. Αντέχει εκτός ψυγείου και το τρώνε όλοι, μέχρι και τα παιδιά τα οποία δεν ακουμπούν καν το παραδοσιακό. Στο εξωτερικό του cake προτείνω να έχει έναν Αϊ Βασίλη φτιαγμένο με ζαχαρόπαστα».

Σμύρνης 6, Λακατάμια, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 329860

 

 

Άρωμα Βανίλιας

«Ο σάκος του Άγιου Βασίλη, φτιαγμένος με ζαχαρόπαστα και μέσα αντί για δώρα θα υπάρχει ένα πλούσιο κέικ σοκολάτας με γκανάζ βέλγικης σοκολάτας και στο εσωτερικό μαρμελάδα πορτοκάλι, ή σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι.  

Λεωφόρος Στροβόλου 162, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 510234

 

 

Boutique Patisserie

«Γέμιση του παραδοσιακού αγγλικού Christmas cake, που περιλαμβάνει διάφορα είδη σταφίδας, φοινίκια και διάφορα φρούτα όπως μάνγκο, κράνμπερι και κεράσια. Το εξωτερικό του κέικ θα είναι γυμνό και από πάνω διακοσμημένο με κανέλλες, κουκουνάρια και λουλούδια».

Λεωφόρος Νίκης 7D&7E, Λευκωσία

Για παραγγελίες: 22 100333

 

 

Cake

«Μικρές μπαλίτσες από τη γαλλική ζύμη «σου», γεμισμένες με κρέμα ζαχαροπλαστικής, οι οποίες δένονται με καραμέλα για να σχηματιστεί το η πυραμίδα που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο». 

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα Cake, ή στο 99446007.

 

 

The whisk

«Nutty praline χωρίς γλουτένη, γεμάτη με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και φουντούκια, η οποία δεν περιέχει καθόλου αλεύρι. Η γέμιση γίνεται με βουτυρόκρεμα πραλίνας και το εξωτερικό μπορεί να είναι διακοσμημένο με τον Ρουντολφ φτιαγμένο από ζαχαρόπαστα».   

Ηρακλή Αγγελίδη 17, Λεμεσός 

Για παραγγελίες στείλε μήνυμα ΕΔΩ.

 

 

La Galerie by Galactica Patisserie

«Προτείνω ένα Red Velvet κέικ με ράσμπερι και κρέμα τυριού. Στο πάνω μέρος θα έχει σοκολατένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ή ginger cookies».

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' γωνία με Σπύρου Κυπριανού, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25 750665


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ