Το πρωί φοιτητής, το απόγευμα «μουχτάρης»

Ο Νίκος Σπύρου απασχόλησε τα media από την πρώτη ημέρα που έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Κοινοτάρχη της Λόφου και ο λόγος ήταν κυρίως η ηλικία του… Μόλις 22 ετών και ακόμα φοιτητής.

 


Article featured image
Article featured image

Μια υποψηφιότητα που έκανε την έκπληξη και κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Λόφου, εκλέγοντάς τον τελικά κοινοτάρχη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Σπύρου κατάφερε να συγκεντρώσει το 52.20% των ψήφων που αντιστοιχεί σε 107 ψήφους έναντι του αντιπάλου του ο οποίος συγκέντρωσε το 47,80%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 98 ψήφους. 

Η CITY FREE PRESS επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο κοινοτάρχη της Λόφου, θέτοντάς του κάποια ερωτήματα όπως πχ πως είναι να είσαι φοιτητής και κοινοτάρχης την ίδια στιγμή.

 

Γιατί κατάφερες θεωρείς να κερδίσεις την εκλογική μάχη;

Θεωρώ πώς η αγάπη μου για το χωριό, με το οποίο διατηρώ πολύ στενές σχέσεις, έστω κι αν δεν ζω μόνιμα εδώ, σε συνδυασμό με έναν έντιμο και όμορφο προεκλογικό αγώνα, ήταν τα συστατικά εκείνα που έπεισαν τους Λοφίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου.


Δεν έταξα τίποτα σε κανέναν και δεν είμαι δέσμιος κάπου.


Ο Νίκος αυτή τη στιγμή είναι φοιτητής στο τμήμα νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και βρίσκεται Κύπρο με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS, στο τμήμα νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Είμαι στο τελευταίο έτος των σπουδών μου, άρα πολύ σύντομα θα μπορώ να αφοσιωθώ πλήρως και απερίσπαστα στις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της κοινότητας μου».

 

Τι θα έλεγες ότι λείπει από την Λόφου και που θα εστιάσεις αναλαμβάνοντας τα ηνία του χωριού;

Στόχος μου είναι να προσέξω και να ικανοποιήσω τους μόνιμους κάτοικους της κοινότητας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Με βασικό μέλημα μου να λύσω προβλήματα τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητα.

Έπειτα είναι και η προσέλκυση νέων μόνιμων κατοίκων στη Λόφου. Αυτή τη στιγμή στο χωριό ζουν μόνιμα μόνο 50 άτομα, ενώ είναι γραμμένοι στους καταλόγους 221 ψηφοφόροι. Στόχος είναι με την κοινοτική ομάδα που θα συσταθεί να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις συνθήκες για να μπορούν νέες οικογένειες και άτομα να επιστρέψουν στο χωριό, να εργαστούν εδώ, να δουλέψουν τη γη, να αναστήσουν την κοινότητα.

Άλλωστε η Λόφου βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σε μικρή απόσταση και από την Λεμεσό και από την Πάφο, σημαντικό πλεονέκτημα στο έργο μας. Είναι πολύ σημαντικό ο κάτοικος να είναι ευχαριστημένος με την κοινότητα στην οποία ζει.  

Μέσα στο στρατηγικό πλάνο που είχαμε προεκλογικά, θέσαμε αυτές τις προτάσεις, μεταξύ άλλων, όπως η δημιουργία πολυδύναμου κέντρου, αναβάθμιση υφιστάμενων και δημιουργία νέων μουσείων, αλλά και την προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στην οποία πιστεύω πολύ και η οποία θεωρώ πώς μπορεί να φέρει την ανάπτυξη που έχει ανάγκη το χωριό για να γίνει σημείο αναφοράς.

 

Μια μέρα πριν τις εκλογές, ανάρτησες στον προσωπικό σου λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία με τον Δούρειο Ίππο, γράφοντας «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Ήταν κάποιο μήνυμα έναντι των εκλογικών σου αντιπάλων;

Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύαμε πώς η υποψηφιότητα ενός ανθρώπου 22 ετών δεν θα προκαλούσε αντιδράσεις και δεν θα δεχόταν χτυπήματα. Παρόλα αυτά σήμερα είμαστε πλέον μια μέρα μετά τις εκλογές κι εγώ είμαι κοινοτάρχης όλης της κοινότητας και με αυτό το σκεπτικό θα εργαστώ σκληρά για την Λόφου.

Τα υπόλοιπα αποτελούν παρελθόν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ