Οι Κύπριοι δεν είναι τόσο χαρούμενοι πλέον

Σύμφωνα με τη λίστα του παγκόσμιου δείκτη χαράς.

 


Article featured image
Article featured image

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, η επικαιροποιημένη έκθεση του World Happiness Report, με τα αποτελέσματα να εξακολουθούν να είναι απογοητευτικά για την Κύπρο.

Η επίσημη έκθεση του ΟΗΕ έχει ως επίκεντρο τη μελέτη για το επίπεδο χαράς και ευτυχίας των λαών που κατοικούν σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Η έκθεση καλύπτει την περίοδο 2012 - 2014 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγκριτικά στοιχεία με αυτά των δύο προηγούμενων εκθέσεων που δημοσιεύτηκαν το 2012 και 2013 και κάλυπταν τις περιόδους 2005 – 2011 και 2010 – 2012 αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη έκθεση μελέτησε 157 χώρες από κάθε γωνιά της Γης.

Μέσα σε αυτές και η Κύπρος, η οποία φαίνεται να παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερη πτώση στη λίστα, αφού από την 34η θέση που βρισκόταν την περίοδο 2005 – 2012, βρέθηκε σήμερα στην 69η θέση.  

Ψηλότερα στη λίστα από την Κύπρο, βρίσκεται η Λετονία στην 68η θέση, το Περού και το Τουρκμενιστάν 64η και 65η θέση αντίστοιχα, ενώ είναι εντυπωσιακό πως το κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται στην 62η θέση.

Στην πρώτη 5άδα εξακολουθούν να επικρατούν οι χώρες της Δανίας, της Ελβετίας, της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και της Φιλανδίας. Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Συρία, το Αφγανιστάν, το Μπουρουντί και το Τόνγκο.

Τα αποτελέσματα της λίστα αντικατοπτρίζουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, που αφορά την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, ένεκα της οικονομικής στασιμότητας και της γενικότερης κοινωνικοπολιτικής κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ