Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έρχονται συνήθως αργοπορημένοι

Είναι άνθρωποι ανάμεσά μας, στη δουλειά, στο σχολείο, στα ραντεβού, στις συνάξεις με φίλους, μονίμως αργοπορημένοι. Άνθρωποι που πάντοτε φτάνουν στα ραντεβού τους τελευταίοι και καταϊδρωμένοι.

 


Article featured image
Article featured image

Επειδή όμως η αργοπορία είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, είναι χαρακτηριστικό δηλαδή το οποίο υπάρχει στο DNA σου -σύμφωνα με μελέτες που έχουν αποδείξει πως υπάρχει συσχετισμός συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο-, καλό θα ήταν να μην το παίρνεις προσωπικά όταν κάποιος σε στήνει.

Οι επιστήμονες το αναγνωρίζουν λέγοντας «οι περισσότεροι άνθρωποι που καθυστερούν το κάνουν σε όλη τους την ζωή και αυτό γίνεται σε κάθε δραστηριότητά τους».

Επιπλέον, μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι, όλοι αυτοί που είναι μονίμως αργοπορημένοι είναι επίσης ατέρμονα αισιόδοξοι! Ο λόγος απλός. Για τους αισιόδοξους, η μέρα δεν είναι γκρίζα, είναι διαχειρίσιμη εξ ου και προσπαθούν να μην την περιορίζουν μέσα σε αυστηρά προγράμματα! Επίσης, τους αρέσει να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως και να τα διεκπεραιώνουν όσο καλύτερα μπορούν.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του San Diego, υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση της αργοπορίας με τους ανθρώπους τύπου Β. Οι άνθρωποι τύπου Β είναι εκείνοι που είναι πιο χαλαροί, λιγότερο αγχωμένοι και απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή τους.

Λένε δε, πως η ιστορία είναι ένας κύκλος, όπως κι η ζωή. Γι’ αυτό αν οι φίλοι σας είναι συνήθως αργοπορημένοι, αναθεωρείστε τη στάση σας απέναντί τους και συμβιβαστείτε έτσι ώστε να  εκτιμήσετε όλα τα άλλα τους προσόντα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ