Δώστε πίσω το σπασμένο iPhone σας και πάρτε καινούριο

Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει νέο πρόγραμμα, βάσει του οποίου οι κάτοχοι σπασμένων iPhone θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με καινούρια πληρώνοντας τη διαφορά!

 


Article featured image
Article featured image

Η Apple τρέχει εδώ και καιρό σε επιλεγμένες αγορές το πρόγραμμα αναβάθμισης συσκευής, βάσει του οποίου ένας κάτοχος iPhone μπορεί να φέρει σε ένα Apple Store το παλιό του iPhone -και όχι μόνο- και ανάλογα με το μοντέλο αυτού, να πάρει έκπτωση στην αγορά του εκάστοτε πιο πρόσφατου smartphone της εταιρείας. Σύμφωνα με το 9to5Mac ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό αναμένεται σύντομα να ενισχυθεί καθώς η Apple σκέφτεται να αρχίσει να υποστηρίζει και τα φθαρμένα iPhone (επί του παρόντος, αν κάποιος αποφασίσει να ανταλλάξει το smartphone του με το νεότερο iPhone, θα πρέπει το πρώτο να είναι σε καλή κατάσταση).

Η εταιρεία από το Κουπερτίνο λοιπόν, θα αρχίσει να δέχεται πίσω iPhone με σπασμένες οθόνες, κάμερες και κουμπιά και ανάλογα με την έκδοση και τη ζημιά που έχουν υποστεί, θα προσφέρει στους κατόχους τους δωροεπιταγές για την αγορά ενός καινούριου iPhone. Βέβαια, η Apple δεν έχει γνωστοποιήσει πόσο φθαρμένες μπορούν να είναι οι συσκευές που προσκομίζουν οι καταναλωτές -έχει περιοριστεί σε ένα «εντός λογικών πλαισίων». Οι πρώτες φήμες θέλουν ένα σπασμένο iPhone 5s να αγοράζεται έναντι $50, ένα σπασμένο iPhone 6 έναντι $200 και ένα σπασμένο iPhone 6 Plus έναντι $250 -οι τιμές είναι ενδεικτικές και φυσικά αλλάζουν ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής.

Όπως και να ‘χει, εν αναμονή των τιμών που θα ορίσει εν τέλει η Apple (περισσότερες εξελίξεις αναμένονται εντός της εβδομάδας), πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά νέα αφού με τον τρόπο αυτό, η αμερικανική εταιρεία επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα σε όλους όσοι προσφέρουν υπηρεσίες service iPhone στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σκεφτείτε απλά πόσα iPhone έχετε δει να κυκλοφορούν με σπασμένες οθόνες και θα καταλάβετε για τι μιλάμε. Αν μάλιστα γίνονται δεκτά και τα smartphones με πρόβλημα στη μητρική, βλάβη που δεν αξίζει να διορθωθεί αφού μιλάμε για ασύμφορο κόστος, τότε κάθε άτυχος κάτοχος iPhone θα γνωρίζει πως πέραν της επισκευής του αγαπημένου του smartphone, έχει και δεύτερη λύση που δεν είναι άλλη από την αντικατάστασή του από το τελευταίο μοντέλο της σειράς του σε χαμηλότερη τιμή.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο κόπτονται οι κατασκευαστές smartphones, είναι το μερίδιό τους στην αγορά: αρχικά κοιτούν να μη χάσουν τα κεκτημένα και εν συνεχεία αναζητούν τρόπους να «κλέψουν» ποσοστά από τον ανταγωνισμό. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι με την κίνησή της αυτή, η Apple όχι απλά εξασφαλίζει πως οι υπάρχοντες κάτοχοι iPhone θα εξακολουθήσουν να ανήκουν στην «οικογένειά» της αλλά πως θα αναβαθμιστούν σε μία εκ των τελευταίων εκδόσεων της συσκευής, κάνοντας έτσι απλούστερο το έργο της ίδιας και των third-party δημιουργών που θα βλέπουν τα μερίδια των παλιών iPhone να μειώνονται, ενισχύοντας φυσικά τα καινούρια. Το ζητούμενο βέβαια είναι να δούμε σε ποιες αγορές πέραν της αμερικάνικης θα διατεθεί η νέα υπηρεσία της Apple και πότε με το καλό θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο πλανήτη.


Πηγή: Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ