10 περίπτερα με ονόματα που μας κίνησαν την περιέργεια

Σταματάμε μια μέρα στο περίπτερο Οκτάγωνο, λίγο πριν μπούμε highway καθ’ οδόν προς Λεμεσό και… καταλήξαμε να συζητάμε σε όλη τη διαδρομή προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε την ονομασία του. Μάταια όμως…

 


Article featured image
Article featured image

Την επομένη, το πρωί, πήραμε απλά τηλέφωνο και μάθαμε την ιστορία πίσω από την ονομασία.

Παράλληλα, φτιάξαμε μια λίστα με άλλα 9 ονόματα περιπτέρων (σύνολο 10) που μας κίνησαν την περιέργεια και κάναμε το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Γιατί Δρακουμέλ; Γιατί Παράδεισος; Γιατί Κκελλές; Για Σημάδι; Γιατί Οκτάγωνο;



Όλες οι απαντήσεις εδώ, όπως τις μαζέψαμε από τους ιδιοκτήτες.

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

«Οκτάγωνο» - Στρόβολος

Ο εσωτερικός χώρος του περιπτέρου «Οκτάγωνο» που βρίσκεται στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στον Στρόβολο, έχει οκτώ γωνιές. Έτσι, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το βαφτίσουν με βάση το σχήμα του.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22492358

 

«Δρακουμέλ» - Στρόβολος

Ο «Δρακουμέλ» πρωτολειτούργησε το 1985 ως λούναπαρκ. Εκείνη τη δεκαετία ήταν πολύ της μόδας τα «Στρουμφάκια». Υπήρχε όμως τότε ένα άλλο λούναπαρκ με αυτή την ονομασία. Έτσι, αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα ενός από τους ήρωες της εν λόγω σειράς κινούμενων σχεδίων. Μετά από χρόνια, το λούναπαρκ μετατράπηκε σε περίπτερο, αλλά κράτησε την ίδια ονομασία.

Τηλέφωνο: 22351773



«Κκελλές» - Λακατάμια

Το περίπτερο «Κκελλές» στη Λακατάμια πήρε το όνομα του από το παρατσούκλι του ιδιοκτήτη του. Όταν ήταν μικρός, το κεφάλι του είχε δυσανάλογο μέγεθος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα του και ως εκ τούτου οι φίλοι του τον φώναζαν «Κκελλέ».

Τηλέφωνο: 22370152



«ΔΙΑΣ» - Στρόβολος

Το περίπτερο πήρε το όνομα του από το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», επειδή βρίσκεται κοντά σ’ αυτό και αρκετοί από τους πελάτες του είναι υπάλληλοι του συγκροτήματος.

Τηλέφωνο: 22453616



«Fastop»

Έξω από το περίπτερο «Fastop» στη Λευκωσία υπάρχει ένας τεράστιος χώρος για να παρκάρει κανείς ευκολά και γρήγορα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να του δώσουν αυτή την ονομασία.

Τηλέφωνο: 96378030



 

ΛΕΜΕΣΟΣ

«Το Σημάδι» - Κάτω Πολεμίδια

Ο γιος του ιδιοκτήτη, σκέφτηκε να δώσουν την ονομασία «Το Σημάδι» στο περίπτερό τους, καθώς όπως μας ανάφερε αυτό είναι ένα πρωτότυπο όνομα που θα μένει χαραγμένο στο μυαλό των πελατών του.

Τηλέφωνο: 25715066



 

ΠΑΦΟΣ

«Κάμπος»

Η περιοχή όπου βρίσκεται το περίπτερο, το οποίο λειτουργεί στον ίδιο χώρο εδώ και αρκετά χρόνια, είναι υπαίθρια και πριν αρκετά χρόνια έμοιαζε με κάμπο. Εξ ου και η ονομασία του περιπτέρου.

Τηλέφωνο: 26654277

 

«Time Out»

Το περίπτερο «Time Out» άνοιξε πριν από 20 χρόνια στο κέντρο της Πάφου και πήρε το όνομα του από μια σοκολάτα που υπήρχε τότε με αυτή την ονομασία…

Τηλέφωνο: 26949522



 

ΛΑΡΝΑΚΑ

«Το χρήσιμο» - Λειβάδια

Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου περιπτέρου σκέφτηκαν να ανοίξουν ένα μαγαζί που να διαθέτει προς πώληση χρήσιμα προϊόντα και να του δώσουν μάλιστα το ανάλογο όνομα. Το περίπτερο βρίσκεται στο δρόμο προς το χωριό Λειβάδια.

Τηλέφωνο: 24639999



«Παράδεισος» - Μακένζι

Παλαιότερα, ακριβώς απέναντι από το περίπτερο υπήρχε ένα θερινό cinema με αυτήν την ονομασία. Το όνομα άρεσε στους ιδιοκτήτες και γι’ αυτό το αντέγραψαν.

Τηλέφωνο: 24659807


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ