«Στους ανάπηρους αξίζει μονάχα θαυμασμός»

Η απάντηση Κορτώ στη ματσαράγκα του Λαζόπουλου

 


Article featured image
Article featured image

Συνωστισμό από likes δέχεται σημερινή ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ για τους ανάπηρους.

Ο αγαπητός συγγραφέας απαντά ουσιαστικά στον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος στο πλαίσιο της εκπομπής του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» δήλωσε για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος κυκλοφορεί με αναπηρικό πως «όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια».

 

Γράφει λοιπόν ο Κορτώ:

«Χρειάστηκε να καθίσω σε καροτσάκι μόνο μία φορά στη ζωή μου - πριν τρία χρόνια, μετά από μια σύντομη νοσηλεία στο Γενικό Κρατικό. Δεν ένιωθα την παραμικρή αδυναμία, αλλά ο νοσηλευτής μου εξήγησε πως αυτό ήταν το πρωτόκολλο για το εξιτήριο: αφ' ης στιγμής είχα περάσει πέντε μέρες στο κρεβάτι, έπρεπε να με βγάλουν με το καροτσάκι.

Η όλη διαδικασία δεν πήρε πάνω από πέντε λεπτά, ωστόσο στα πέντε αυτά λεπτά πρόλαβα να φανταστώ τι θα σήμαινε αν, βγαίνοντας απ' το νοσοκομείο, έπρεπε να συνεχίσω τη ζωή μου στο καροτσάκι. Ιδίως στην Ελλάδα, με τα ρημαγμένα πεζοδρόμια και τους οδηγούς που παρκάρουν όπου γουστάρουν, χώρια η απουσία υποδομών πρόσβασης σ' ένα σωρό κτίρια, δημόσια και μη.

 


Σ' αυτό το υποθετικό σενάριο, όχι μόνο δεν θα ήμουν αδύναμος, αλλά θα έπρεπε να γίνω δέκα φορές πιο δυνατός


 

Σ' αυτό το υποθετικό σενάριο, όχι μόνο δεν θα ήμουν αδύναμος, αλλά θα έπρεπε να γίνω δέκα φορές πιο δυνατός, στη ψυχή και το σώμα, ώστε να διεκδικώ κάθε μέρα ίσα δικαιώματα και χαρές στη ζωή μου.

Τα άτομα με αναπηρίες είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας, και τους αξίζει μονάχα θαυμασμός, για το θάρρος και τη δύναμη που μας διδάσκουν καθημερινά με τον αγώνα τους».

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Λαζόπουλου:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ