Το μωρό δελφίνι που πέθανε από τις σέλφις

Οι λουόμενοι το περιέφεραν για αρκετή ώρα στη στεριά για να βγάζουν μαζί του φωτογραφίες

 


Article featured image
Article featured image

Από ασφυξία πέθανε ένα νεαρό δελφίνι σε παραλία της Αργεντινής όταν οι λουόμενοι το περιέφεραν στη στεριά για να τραβήξουν selfies μαζί του.

Μετά από τις πρώτες ωστόσο σέλφις, το δελφίνι υπερθερμάνθηκε και πέθανε, αφού προφανώς το φυσικό του περιβάλλον είναι μέσα και όχι έξω από το νερό.

Ο θάνατος του μάλιστα δεν φάνηκε να πτόησε ιδαίτερα του παρευρισκόμενους, οι οποίοι συνέχισαν να βγαζουν σελφι με το νεκρό θηλαστικό. Όταν μάλλον είδαν ότι μάζεψαν τα likes τους στο instagram πέταξαν το πτώμα του στην παραλία.

Το δελφίνι ανήκει στο είδος το franciscana και ζει κυρίως στα ανοιχτά των ακτών της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας. Θεωρείται ένα από τα «ευάλωτα» είδη καθώς υπάρχουν παγκοσμίως μόνο 30.000.

 

 

Το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Αργεντινής εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση προ το κοινό, τονίζοντας πως το θηλαστικό αυτό είναι ευάλωτο, ελπίζοντας πως δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο θλιβερό περιστατικό.

«Η franciscana, όπως και άλλα είδη, δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ χρόνο έξω από το νερό, έχει πολύ λιπαρό δέρμα που προκαλεί θερμότητα και δεν μπορεί να μείνει για πολύ ώρα έξω από το νερό γιατί αφυδατώνεται και πεθαίνει» ανέφερε η ανακοίνωση. Είναι θεμελιώδες πως οι άνθρωποι πρέπει να σώζουν τέτοια ζώα, γιατί και το παραμικρό ζώο μετράει».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ