Να ψηφιστεί η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας βρίσκεται νομοσχέδιο το οποίο θα έπρεπε να ήταν νομοσχέδιο για αδειοδότηση της καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ανέφερε ο κ. Περδίκης μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας.

Πρόκειται για ένα προϊόν που όπως υποστηρίζει, μπορεί να αξιοποιηθεί στη βιομηχανία και στις κατασκευές και είναι εμπορεύσιμο.

Όπως δήλωσε «Δυστυχώς, λόγω του ότι υπάρχει μία επαρχιώτικη νοοτροπία, έχουμε μπροστά μας ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να ονομαζόταν «ο περί απαγόρευσης της βιομηχανικής κάνναβης Νόμος, αφού περιέχει τέτοιες πρόνοιες που θεσμοθετεί την απαγόρευση και όχι την αδειοδότηση της καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης».

Ο κ. Περδίκης τόνισε ότι υπάρχουν σχετικοί Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή υποχρεωτική νομοθεσία σχετικά με την καλλιέργεια και την εμπορία της βιομηχανικής κάνναβης. Προσπαθεί ακόμη μία φορά η Κύπρος, λόγω του ότι εξακολουθεί να είναι επαρχιακή κωμόπολη της Ευρώπης, να ξεγλιστρήσει από μία εξέλιξη που αφορά το μέλλον της γεωργίας. Στην Κύπρο στο παρελθόν καλλιεργούσαν την κλωστική κάνναβη. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση το προϊόν αυτό δεν είναι δαιμονοποιημένο και η Ευρωπαϊκή Ένωση το επιδοτεί.

Εξέφρασε επίσης την απογοήτευση του για το γεγονός ότι πέρασαν δύο χρόνια για να καταθέσει η Κυβέρνηση το σχετικό νομοσχέδιο για την καλλιέργεια της κάνναβης και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο λαιμητόμο.

«Πρέπει η Βουλή να διορθώσει το λάθος της Κυβέρνησης  και να μετατρέψει το νομοσχέδιο σε νόμο που αδειοδοτεί την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης πριν τη λήξη της βουλευτικής περιόδου» κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ