«Οι πόλεις μας είναι σκοτεινές»

Ελλιπής είναι ο οδικός φωτισμός στις πόλεις της Κύπρου πιστεύουν οι «Urban Cyprus».

 


Αν και μόλις χθες γράφαμε για την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού στους αυτοκινητοδρόμους μας με λαμπτήρες Led η πραγματικότητα είναι πως σε αρκετά σημεία εντός των πόλεων ο φωτισμός είναι από ελλιπής έως και ανύπαρκτος ενώ προβληματικές είναι και οι ώρες λειτουργίας των λαμπτήρων.

Το ζήτημα θίγει η κίνηση πολιτών Urban Cyprus.

«Το κράτος πλήρωσε δύο εκατομμύρια για αγορά Led οικονομικών λαμπτήρων σε κύριες διασταυρώσεις αυτοκινητόδρομων, και καλά έκανε φυσικά, αλλά εξακολουθεί να κρατά απενεργοποιημένες τις μισές λάμπες οδικού φωτισμού, με επακόλουθο οι δρόμοι να είναι σκοτεινοί και επικίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς. Δεν μας αρκεί αυτό, τα φώτα ανοίγουν μια ώρα μετά που σκοτεινιάζει και κλείνουν μια ώρα πριν ξημερώσει κάνοντας τους δρόμους περισσότερο επικίνδυνους.

Είναι άξιο απορίας γιατί δεν επαναφέρουν τον φωτισμό όπως ήταν αφού ήδη υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων περισσότερο από 50% σε σχέση με πριν. Εξοικονόμηση ενέργειας ή απλή αδιαφορία;».

Πρέπει οι Δήμοι, προστίθεται, να προχωρήσουν στην προμήθεια και εγκατάσταση οικονομικών λαμπτήρων στον οδικό και αστικό φωτισμό.

«Η Κύπρος παραμένει σκοτεινή τη νύχτα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία των πόλεων μας και ακόμη λίγο δεν θα φαίνεται τη νύχτα από ψηλά».


Σχετικα

Τα δύο απαγορευμένα ρούχα για τη Μέγκαν Μαρκλ και οι κανόνες στυλ που θέτει η Βασίλισσα

Η στιγμή που ο Αμβρόσιος ανακοινώνει την παραίτησή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Ποιες οι πιθανότητες για βροχές τη Δευτέρα, σε κάθε περιοχή του νησιού

Το ελληνικό νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Σιγουριά ότι η φωτιά στη Λάρα τέθηκε κακόβουλα

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth