Θα γίνει το «easyfoodstore» η «easyjet» των τροφίμων;

Νέο άνοιγμα στην αγορά που αναμένεται να κάνει πάταγο ξεκίνησε από το Λονδίνο ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο κυπριακής καταγωγής Σερ που ίδρυσε την easy jet στα 25 του χρόνια άνοιξε στο Park Royal West του Λονδίνου το πρώτο του «easyfoodstore» όπου οι καταναλωτές αγοράζουν όλα τα προϊόντα μόνο με 25 σεντς.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας, που το 2006 πήρε τον τίτλο του «ιππότη» από την Βασίλισσα Ελισάβετ άνοιξε ένα νέο μαγαζί τροφίμων στο Park Royal West του Λονδίνου στο οποίο πουλάει όλα τα προϊόντα για μόνο 25 σεντς.

Το Easyfoodstore έχει 76 διαφορετικά προϊόντα, όπως μακαρόνια, καφέ, μπισκότα, κονσέρβες, μαρμελάδες κλπ και διαφημίζεται ως το μαγαζί τροφίμων που κάποιος μπορεί να αγοράσει τα πάντα ξοδεύοντας μόλις 20 λίρες.

Το εγχείρημα έχει βρει ήδη τεράστια ανταπόκριση από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ο ίδιος ο Στέλιος Χατζηιωάννου σημείωσε πως το μαγαζί αυτό είναι ένας ακόμα τρόπος να εξυπηρετηθούν όσοι δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Η αφορμή για το κατάστημα τροφίμων δόθηκε στον επιχειρηματία, όπως ο ίδιος λέει, από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Κύπρο. Από το 2013 είχε δηλώσει πως σκόπευε να επενδύσει στην αγορά αυτή, αφού είχε διαπιστώσει πως οι τράπεζες φαγητού τραβούσαν πολύ κόσμο.

«Στόχος είναι να περιορίζω τα μη απαραίτητα. Μπορείς να αφήσεις στην άκρη τα περιττά, χωρίς να συμβιβαστείς στην ποιότητα. Να υπόσχομαι λιγότερα και να δίνω περισσότερα. Να σέβομαι τους καταναλωτές και να διασφαλίζω την ακεραιότητα του brand-name».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ