«Σε κάθε μονοπάτι η Κύπρος σε πληγώνει»

«Ο χαρακτήρας μας είναι αυτό που κάνουμε όταν νομίζουμε ότι κανένας δεν μας βλέπει».

 


Ή και αυτό που κάνουμε όταν όντως δεν μας βλέπει κανένας. Το πιο πάνω γνωμικό-απόφθεγμα αποδίδεται στον Αμερικανό συγγραφέα H. Jackson Brown, Jr., ο οποίος προφανώς είχε στο μυαλό του αντίστοιχου IQ άτομα με αυτούς που πήγαν ένα απόγευμα ή ένα βράδυ και γέμισαν το δάσος στα Καμπιά της Κόσης με ότι… τους περίσσευε.

Κουτοπονηριά το λέμε εμείς. Εξυπνοβλακεία.

Τις φωτογραφίες ανήρτησε στο group «Περιβαλλοντικά θέματα της Κύπρου» ο χρήστης Τάσος Κωστέας, συνοδεύοντάς τις με το σχόλιο που θα διαβάσεις πιο κάτω, ενώ τις έκανε share και ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος, Χαράλαμπτος Θεοπέμπτου.

«Σε κάθε μονοπάτι η Κύπρος σε πληγώνει. Οι φωτογραφίες είναι μόνο μερικές από το δάσος στα Καμπιά και της Κόσης. Με μια νυχτερινή επιχείρηση άγνωστοι ξεφόρτωσαν ένα φορτηγό άχρηστα αντικείμενα μέσα στο υγιές δάσος που δημιουργήθηκε με πολύ κόπο στα ασπροχώματα της Κόσης τα τελευταία 40 χρόνια. Η Εθνική Φρουρά αφετέρου, θα έπρεπε, για δικούς της λόγους, να το προστατεύει. Όμως, οι δεκάδες άδειες συσκευασίες από αναψυκτικά και γιαούρτια προδίδουν το χώρο του ΚΨΜ και των μαγειρείων».

Όχι, δεν είναι ότι πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιες εικόνες ή ότι σοκαριστήκαμε με το θέαμα λες και ήρθαμε σήμερα από άλλο πλανήτη. Δεν θα ‘ταν καλά όμως σιγά-σιγά να ξεφύγουμε από τις πρακτικές και τις συνήθειες του παρελθόντος. Κι αν είναι κάποιοι που αρνούνται ή δυσκολεύονται να καταλάβουν πόσο ηλίθιοι είναι, ας τους δείξουμε τον τρόπο όλοι εμείς οι υπόλοιποι που ενοχλούμαστε με τέτοιες εικόνες...

Επανάσταση, είχε πει κάποιος, κάποτε, είναι να φας μια σοκολάτα και να μη πετάξεις το περιτύλιγμα στο έδαφος, έστω κι αν είσαι μόνος και ξεχασμένος στο πιο απομακρυσμένο βουνό.

 

 
Αυτό που κάνουμε όταν δεν μας βλέπουν είναι μαι καλή ένδειξη του επιπέδου μας. Και εδώ πατώνουμε,, είναι μια πολύ μεγάλη ντροπή για μας!Για όλους μας


Posted by Charalampos Theopemptou on Friday, 19 February 2016Σχετικα

Τα δύο απαγορευμένα ρούχα για τη Μέγκαν Μαρκλ και οι κανόνες στυλ που θέτει η Βασίλισσα

Η στιγμή που ο Αμβρόσιος ανακοινώνει την παραίτησή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Ποιες οι πιθανότητες για βροχές τη Δευτέρα, σε κάθε περιοχή του νησιού

Το ελληνικό νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Σιγουριά ότι η φωτιά στη Λάρα τέθηκε κακόβουλα

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth