Εσύ πόσο eξυπνος είσαι;

Με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την προσφορά λύσεων προστασίας από τους κινδύνους που προκαλεί η κακή χρήση του διαδικτύου,  η Cyta διοργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις, τιμώντας για 15η χρονιά, την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. 

 


Article featured image
Article featured image

Κορύφωση των φετινών της εκδηλώσεων, η καθιερωμένη ημερίδα, με τίτλο, «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Play your part for a better internet”), που συνδιοργανώθηκε και φέτος με το Υπουργείο Παιδείας, σε μια παραγωγική και διαχρονική συνεργασία, με τη συμμετοχή  950 μαθητών, με παιδιά από την Καρπασία και από τη Σχολή Κωφών καθώς και με γονείς, εκπαιδευτικούς και εμπλεκόμενους φορείς, όπως η Αστυνομία, οι Σύνδεσμοι Γονέων, το Σώμα Προσκόπων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ειδικοί επιστήμονες, όπως ο κος Πάνος Παχατουρίδης από τη Google και ο κος Σταύρος Κοντακτσής, με εμπλοκή στα θέματα κοινωνικών δικτύων, έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές στους μαθητές για την αποφυγή κινδύνων όπως ο εθισμός, το bullying, οι συνομιλίες με αγνώστους κ.α. και τόνισαν ότι η ψηφιακή ασφάλεια είναι ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζεται μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση των χρηστών.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν διαδραστική, αφού πήραν μέρος σε δραστηριότητες και διαγωνισμούς, που μέσα από την ψυχαγωγία, τους εφοδίασαν με νέα  εργαλεία για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, υπό την καθοδήγηση του κου Νίκου Βασιλάκου, Δημοσιογράφου Τεχνολογίας και Συμβούλου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Προέδρου Internet Now και Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet.

Στην ημερίδα, τονίστηκαν, επίσης, οι διαχρονικές ενέργειες και η συνεισφορά της Cyta στον συγκεκριμένο τομέα, όπως είναι η δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας Safe Internet της Cytanet σε σχολεία και σε σπίτια, η εφαρμογή safeMobile σε κινητά (για πελάτες της Cytamobile-Vodafone), τα προστατευτικά φίλτρα, καθώς και οι εκπαιδεύσεις που γίνονται διαχρονικά και τακτικά σε σχολεία και γονείς.

Η Cyta, όπως κάθε σύγχρονη εταιρεία που αντιλαμβάνεται το μερίδιο εταιρικής ευθύνης που της αναλογεί, γνωρίζει ότι όσο καλύτερα είναι προετοιμασμένοι οι χρήστες και πελάτες της απέναντι στους κινδύνους, τόσο καλύτερα μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ