Έκοψαν τελικά τα δέντρα στη Λεωφόρο Λάρνακος

Το πρώτο πράγμα που είδαμε σήμερα το πρωί στο facebook ήταν οι φωτογραφίες της Έφης Ξάνθου…

 


Ξέροντας την ιστορία αλλά και γνωρίζοντας σε ένα βαθμό το παρασκήνιο, όσες δικαιολογίες κι αν προβάλουν από την πλευρά τους ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Υπουργείο Συγκοινωνιών για να αιτιολογήσουν τόσο την ίδια την πράξη όσο και την ώρα της κοπής (αφού αυτό έγινε τα χαράματα), οι εικόνες δεν παύουν από το να είναι αποθαρρυντικές, λυπηρές και καταθλιπτικές.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Έφης Ξάνθου (μέλος της ΚΕ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών), το οποίο συνόδευε τις φωτογραφίες:«Κλαίω με τους υπόλοιπους εθελοντές στη λεωφ. Λάρνακος. Έκοψαν χαράματα τα θεόρατα κυπαρίσσια. Και αυτό παρά τα παραμυθιάσματα του Τμήματος Δημοσίων Έργων ότι θα έσωζαν 10 δέντρα. Ζήτησαν και πήραν άδεια από το Τμήμα Δασών για κοπή 48 κυπαρισσιών στη Λεωφόρο και 46 μικρότερων σε κάθετο δρόμο επί της λεωφόρου. Αιωνία τους η μνήμη...».

 Να σημειώσουμε πως, η κοπή των κυπαρισσιών από τα συνεργεία έγινε στο σκοτάδι παρά την άτυπη συμφωνία που έγινε να μην προχωρήσουν οι εργασίες πριν την εκδίκαση στις 29 Φεβρουαρίου της προσφυγής που κατατέθηκε στο δικαστήριο ενάντια στα σχετικά διατάγματα.

 


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen