Η CITY προτείνει εκδρομή… στην Παναγιά της Πάφου

Για αυτή τη βδομάδα θα σε στείλουμε για κρασί, μεζεδάκια, προσκήνυμα και όχι μόνο, σε άγρια τοπία που περιλαμβάνουν και τη γραφική Παναγιά της Πάφου.

 


Article featured image
Article featured image

Μια καλή αφορμή…

Αφορμή για τη συγκεκριμένη εκδρομή θα μπορούσε σαφέστατα να αποτελέσει μια επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο «Βουνί Παναγιάς», το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1987.

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας και προσφέρει σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον κόσμο του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας στην Κύπρο.

Είναι ανοικτό καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τις 16.30 και προσφέρει (όλες τις ώρες) δωρεάν δοκιμή κρασιού και ξενάγηση στους χώρους όπου παρασκευάζονται τα κρασιά.

Κι αν αισθανθείς μια λιγούρα, μάθε πως μπορείς να επισκεφθείς το εστιατόριο του οινοποιείου, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο και προσφέρει κυπριακά φαγητά φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τους εποχικούς του μεζέδες, οι οποίοι στοιχίζουν 20 ευρώ το άτομο, με την τιμή να περιλαμβάνει και ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα.  

Για ξενάγηση ή για κράτηση στο εστιατόριο, τηλεφωνήστε από την προηγούμενη μέρα στο 99453138.

 



Πολύ ωραίο το περιβάλλον στο οινοποιείο Βουνί Παναγιάς

 

Για προσκύνημα μπορείτε να επισκεφτείτε το Μοναστήρι Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας που βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία κοντά στο χωριό, δυτικά του δάσους της Πάφου. Εκεί θα βρείτε και τα διάφορα που παράγουν οι μοναχοί, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο κρασί στο παλιό οινοποιείο. Εννοείται πως αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στις όμορφες τοιχογραφίες.

Λίγο πιο κάτω, στο χωριό Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων και δη μέσα στην κοιλάδα του Διαρίζου (βλέπε κεντρική φωτογραφία) θα βρείτε και το Μοναστήρι της Παναγίας του Σίντι, το οποίο δεσπόζει επιβλητικά στην ανατολική όχθη του ποταμού Ξερού. Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία του μοναστηριού.



Το πανέμορφο μοναστήρι της Παναγιάς του Σίντη [πηγή φωτογραφίας]





Επιπλέον για φαγητό...

Ταβέρνα «Cedar»

Το μεσημέρι μπορείτε να γευματίσετε στην ταβέρνα «Cedar», η οποία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 71. Προσφέρει κυπριακά φαγητά, καθώς και διάφορα αλλά φαγητά της ώρας.  Σερβίρεται και σούβλα κατόπιν παραγγελίας.

Είναι ανοικτή καθημερινά από τις 09.00 μέχρι αργά το απόγευμα. Για κρατήσεις: 99464586

 



Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄

Βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την πατρική οικία του Μακαρίου, που λειτουργεί σαν μουσείο με αντικείμενα της οικογένειάς του.

Είναι ανοικτό καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τη 13.00 και από τις 14.00, μέχρι τις 16.00 και η είσοδος είναι στα 0.50 σεντ το άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 26722473

 

Διανυκτέρευση

Το βράδυ μπορείτε να διανυκτερεύσετε, είτε στο ξενοδοχείο του χωριού, ή σε ένα από τα 3 αγροτουριστικά καταλύματα.

«Ξενοδοχείο Όνειρο»

Το «Ξενοδοχείο Όνειρο» είναι το μοναδικό στο χωριό και μπορείτε να διανυκτερεύσετε εκεί με 70 ευρώ το βράδυ. Διαθέτει 15 μικρά δωμάτια, καθώς και ένα εστιατόριο με κυπριακή κουζίνα, στο οποίο μπορείτε να φάτε από τις 10.00, μέχρι τις 23.00. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 74. Τηλέφωνο: 26722929

 

Αγροτουριστικό κατάλυμα «Παλάτι»

Οι τιμές ξεκινούν από 75 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99614673

Αγροτουριστικό κατάλυμα «Αρχοντικό Μελέτιου»

Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99518000

Αγροτουριστικό κατάλυμα «Λιακωτό»

Οι τιμές ξεκινούν από 45 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99871951


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ