Γιόγκα για τη μαμά και το βρέφος

Στο AKASHA Yoga Tantra Arts Center στον Στρόβολο

 


Article featured image
Article featured image

Η γιόγκα για τη μαμά και το βρέφος είναι μια σειρά από μαθήματα, που πέρα από τη σύνδεση της μαμάς με το βρέφος, αποσκοπούν στο να βελτιώσουν τη ψυχική και τη σωματική κατάσταση της μαμάς, η οποία το πρώτο διάστημα είναι πλήρως αφοσιωμένη στη φροντίδα του βρέφους της με αποτέλεσμα την κούραση και την έλλειψη χρόνου για τη δική της φροντίδα. Έτσι μέσα από αυτό το πρόγραμμα η νέα μαμά μπορεί να ασκηθεί στη πρακτική της γιόγκα έχοντας μαζί της και το μωράκι της. Όλα τα μαθήματα γίνονται σε ένα φιλικό περιβάλλον για τις ίδιες και τα μικρά τους. Κατάλληλο για κάθε γυναίκα, 4-5 εβδομάδες μετά τον τοκετό και τα μικρά τους.

 

Συμπεριλαμβάνει:

- Στάσεις γιόγκα και τεχνικές αναπνοής για τη μαμά

- Τεχνικές για ανάκτηση της πυελικής περιοχής για τη μαμά

- Στάσεις γιόγκα για τη μαμά και το μωρό μαζί

- Στάσεις βρεφικής γιόγκα

- Βαθιά χαλάρωση για τη μαμά και το μωρό

 

Οφέλη για τη μαμά:

- Οι στάσεις γιόγκα και όλες οι κινήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανακουφίζουν τη μαμά από τις εντάσεις στη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα, ώμους, γενικότερα τη πλάτη και τη λεκάνη.

- Πρακτικές για την πυελική περιοχή και τεχνικές που ενδυναμώνουν τις αδύναμες περιοχές του σώματος μετά τη γέννα.

- Πρακτικές αναπνοής για να βρει ξανά η μαμά την ηρεμία της.

- Ενδυναμώνει το δέσιμο ανάμεσα στη μαμά και το μωρό.

- Και φυσικά οι μαμάδες απολαμβάνουν να έρχονται σε επαφή και να κάνουν φιλίες με άλλες μαμάδες, ενώ τα μωρά διασκεδάζουν όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άλλα μωρά!

 

Οφέλη για τα μωράκια:

-Ενισχύει την εμπιστοσύνη του μωρού στη μητέρα.

-Ενδυναμώνει το δεσμό ανάμεσα στο μωρό και τη μητέρα.

-Χαίρονται να βλέπουν τη μαμά τους να κινείται ως ένα είδος ερεθίσματος.

 

Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα για τις μητέρες μαζί με τα μικρά τους και όλες τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν από την πλευρά και των δυο.

Οι μαμάδες καλούνται να νιώσουν άνετα ώστε να λάβουν μέρος στο μάθημα είτε το μικρό τους κλαίει, είτε έχει ανάγκη να θηλάσει, να αλλάξει τη πάνα του ή απλά να κοιμηθεί. Όλα αυτά δεν αποτελούν λόγο για να αναβάλετε το μάθημα σας, γιατί το μάθημα προσαρμόζεται ακριβώς σε όλες αυτές τις ανάγκες της πραγματικότητας ενός μικρού βρέφους με τη μαμά του.

 

Στο κέντρο υπάρχει χώρος οπού μπορείτε να ηρεμήσετε αν αυτό έχετε ανάγκη, ή να το θηλάσετε σε ένα άλλο δωμάτιο, επίσης αν αυτό είναι που έχετε ανάγκη.

-Δίνουμε πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες του μωρού. Αν το μωρό σας θέλει να φάει (με θηλασμό ή μπιμπερό), να αλλάξει πάνα ή απλά να το έχετε αγκαλιά, αυτό ακριβώς θα κάνετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος και η εκπαιδεύτρια θα το προσαρμόσει στις ανάγκες σας κάθε στιγμή.

- Παρακαλούμε τις μαμάδες να έχουν μαζί τους τη κουβερτούλα του μικρού τους, ή ένα σεντόνι για να το ξαπλώνουν κατά τη πρακτική.

- Οι μητέρες καλούνται να έχον μαζί τους οτιδήποτε χρειάζονται για το θηλασμό, το βρέφος κτλ κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

- Απευθύνεται σε μανούλες όλων των ηλικιών και μωρά από 40 ημερών έως μόλις πριν αρχίσουν να περιπατάνε (περίπου 11-13 μηνών, για κάθε βρέφος διαφέρει, έτσι τα μαθήματα είναι ανοικτό προς όλα τα βρέφη που δεν περπατάνε ακόμη).

 

Πληροφορίες

Κύκλος 5 μαθημάτων με δυνατότητα παράτασης αν το θέλει η ομάδα.

Από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 23 Μαρτίου

Μαθήματα κάθε Τετάρτη 16.30-17.30

Κόστος €70 για το κύκλο 5 μαθημάτων και θεραπείας Postnatal Bowen ή Baby bowen

Κόστος για μεμονωμένο μάθημα €15


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ