Η CITY προτείνει εκδρομή… στη Μηλιού

Τι λέτε ν’ ανηφορίσουμε προς το χωριό Μηλιού, στην επαρχία της Πάφου, το οποίο είναι καλά κρυμμένο στο βαθύ πράσινο των πορτοκαλεώνων του;

 


Article featured image
Article featured image

Πάντως αν δεν έχετε πάει μέχρι σήμερα στο γραφικό χωριουδάκι, η τωρινή περίοδος, όπου η φύση είναι καταπράσινη, προσφέρεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Αφορμή για την εκδρομή μας μπορεί να αποτελέσει μια ολιγοήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο «Άγιοι Ανάργυροι», που βρίσκεται στην είσοδό του, και αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους.

Το θέρετρο το οποίο απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και σε παιδιά άνω των 14 ετών, έχει το μεγαλύτερο spa στη μεσόγειο και είναι το μοναδικό που διαθέτει ιαματικά νερά, γνωστά εδώ και γενιές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το spa του ξενοδοχείου παρέχει διάφορες περιποιήσεις υγείας και ευεξίας, τόσο για γυναίκες, όσο και για άντρες.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα παλιό μοναστήρι, το οποίο έχει ανακαινιστεί με φυσική πέτρα και ξύλο, διατηρώντας το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ της Κύπρου.

Τα δωμάτια προσφέρουν μοντέρνες ανέσεις, όπως τηλεόραση επίπεδης οθόνης και δωρεάν πρόσβαση στο internet. Στην αυλή του ξενοδοχείου υπάρχει μια μεγάλη εξωτερική πισίνα, καθώς και ένας μεγάλος κήπος με εσπεριδοειδή δέντρα.

 


Στο ξενοδοχείο θα βρείτε και ένα μικρό μπακάλικο από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε μαρμελάδες, λάδι, χαρουπόμελο και διάφορα άλλα παραδοσιακά προϊόντα που παρασκευάζονται στο χώρο.


Οι τιμές για διανυκτέρευση ξεκινούν από 95 ευρώ το βράδυ και περιλαμβάνεται πρόγευμα, δείπνο και θεραπεία spa με ιαματικά νερά.    

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 26814003.

 



 

Για φαγητό μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα δύο εξαιρετικά εστιατόρια του ξενοδοχείου. Το «Κάβα» που λειτουργεί μόνο για δείπνο με γκουρμέ πιάτα και το «Αμαρούλα» που λειτουργεί ολόκληρη την ημέρα με διεθνή και κυπριακή κουζίνα.

 



 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Μονοπάτι μελέτης της φύσης «Ανεράδες»

Οι φυσιολάτρεις μπορούν να βρεθούν στο μονοπάτι φύσης «Ανεράδες», το οποίο είναι κυκλικό, αφού ξεκινά από την είσοδο του χωριού και καταλήγει στο ίδιο σημείο. Αν το περπατήσετε θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Μηλιού, αλλά και να μαζέψετε καρύδια το φθινόπωρο και διάφορα φρούτα όπως βατόμουρα το καλοκαίρι και πορτοκάλια το χειμώνα από τα δέντρα που θα συναντήσετε. Αν είστε τυχεροί, στον ποταμό που διασχίζει το μονοπάτι, μπορεί να δείτε και κάβουρες του γλυκού νερού.



 

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ…

Ταβέρνα «Παγκράτιος»



Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε την ξακουστή ταβέρνα «Παγκράτιος» που στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίσμα του 1847. Προσφέρει παραδοσιακούς μεζέδες με 17 ευρώ το άτομο, οι οποίοι περιλαμβάνουν χαλούμι, παϊδάκια, λουκάνικο, συκώτι, σουβλάκια, σιεφταλιές, πουργούρι, αγρέλια και πολλές άλλες νοστιμιές. Εκτός από μεζέδες ο «Παγκράτιος» σερβίρει επίσης φαγητά σχάρας και διάφορα άλλα μαγειρευτά φαγητά όπως κλέφτικο.  

Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τη 13.00, μέχρι αργά το βράδυ.

Για κρατήσεις: 70003757

 

Ταβέρνα Μηλιού coffee shop and grill house

Για παραδοσιακούς μεζέδες και είδη σχάρας μπορείτε να επισκεφτείτε και την ταβέρνα «Μηλιού» που βρίσκεται επίσης στην πλατεία του χωριού, που λειτουργεί και ως καφενείο. Εκεί οι μεζέδες στοιχίζουν 14 ευρώ το άτομο και σε αυτούς μεταξύ άλλων θα βρεις στιφάδο, σουβλάκια, σιεφταλιές, και παϊδάκια. Κατόπιν παραγγελίας φτιάχνεται σούβλα και ψητό φούρνου.     

Τηλέφωνο: 99693788



 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Για προσκύνημα μπορείτε να επισκεφτείτε το παρεκκλήσι του 13ου αιώνα, αφιερωμένο στους Άγιους Ανάργυρους, που βρίσκεται στην αυλή του ξενοδοχείου.

 



 

 

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ…

Αν έχετε παιδιά, το βράδυ μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε μια από τις 9 πετρόχτιστες βίλες με ιδιωτικές πισίνες που υπάρχουν στο χωριό της εταιρείας Z&X Holidays Villas.

Για κρατήσεις: 26945222 ή ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ