Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υποψήφιος στα βραβεία ΕΜΜY

Ο ιδιαίτερα δημιουργικός και εφευρετικός Δημήτρης Παπαϊωάννου, καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές με την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που έγιναν το καλοκαίρι στο Μπακού, με τον τίτλο «Origins».

 


Article featured image
Article featured image

Ο γνωστός χειροποίητος τρόπος του στη συνάντησή του με την υψηλή τεχνολογία, η ικανότητα του να αφηγείται χωρίς φτιασίδια την ιστορία εστιάζοντας σε στιγμές που συμπυκνώνουν βίωμα και αισθητική, διακρίθηκαν στην τελετή. Αποτέλεσμα, το σύνολο της δουλειάς του να κατέχει έξι συνολικά υποψηφιότητες στα φημισμένα βραβεία EMMY που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου.

Στην κατηγορία Σκηνοθεσία (special class), υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο & Greg Breakell ως σκηνοθέτες και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story ως βοηθοί σκηνοθέτη. Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση, υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών.

Στη μουσική διεύθυνση και στη μουσική σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρετζής. Για τους φωτισμούς υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

Ο Αγγελος Μέντης μαζί με τη Yashi, διεκδικούν το βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια, όπως και η Paula Ryan. Τέλος η τελετή έναρξης είναι υποψήφια και για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου, με το βραβείο να διεκδικούν για το τελικό αποτέλεσμα Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ