Blue Cats: Νέα κυπριακή ομάδα με logo που τα σπάει!

Το Blue Cats σίγουρα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο όνομα για μια ομάδα στην Κύπρο, ενώ και το logo της σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

 


Article featured image
Article featured image

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι νέοι «μπασκετάδες», από πού κρατάει η σκούφια τους και πως προέκυψε τόσο η ευφάνταστη ονομασία όσο και το πολύ ιδιαίτερο logo του συλλόγου.

Μαθαίνουμε την ιστορία τους από ένα ενδιαφέρον άρθρο στο SportsBuzz του Sigmalive.

 

Αν είσαι φίλος του μπάσκετ ή έστω παρακολουθείς το κυπριακό πρωτάθλημα που και που, πιθανόν θα ξέρεις πως, μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του νησιού, η οποία τυγχάνει σεβαδμού, είναι η ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου.

Παρόλο που πλέον βρίσκεται στη Β’ Κατηγορία, εντούτοις πιο παλιά έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους φίλους της και όχι μόνο, αφού έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελο -η τελευταία κατάκτηση ήταν το ’90. Μάλιστα, πριν από 4 μόλις χρόνια είχε φτάσει ως τον τελικό του κυπέλου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας (ΚΟΚ).

Η ΕΝΑΔ λοιπόν είναι γνωστή ανάμεσα στους οπαδούς της ως «Μπλε Γάτες» -όλες οι ομάδες εξάλλου έχουν ένα παρατσούκλι. Το «μπλε», από τα χρώματα της ομάδα και το «γάτες» από τον αστικό μύθο που ακολουθεί τον Άγιο Δομέτιο ότι οι κάτοικοί του… τρώνε γάτους. Διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για μύθο, ο οποίος έχει την απαρχή του στην αγγλοκρατία. Όπως μάθαμε, οι «Αηδεμετήτες» έλεγαν στους Εγγλέζους ότι τρώνε γάτες ενώ στην πραγματικότητα έτρωγαν τα κοτόπουλά τους.

Κι αφού έχουμε την «αβανιά» σκέφτηκαν κάποιοι, γιατί να μην το «εκμεταλλευτούμε» προς όφελός μας στο άθλημα που είμαστε ευρέως γνωστοί;

Γνωστή μπασκετομάνα ο Άγιος Δομέτιος, με σπουδαίους καλαθοσφαιριστές (με πιο γνωστό τον σπουδαίο Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά και τους νεότερους Γιώεργο Αναστασιάδη και Γιώργο Πηλαβά), σε κάποια φάση οι οπαδοί της ΕΝΑΔ παρουσίασαν στο γήπεδο ένα μεγάλο μπλε πανό όπου έγραφε «Μπλε Γάτες», ενώ πάνω υπήρχε και μια πεντάλφα. Απ’ ότι μάθαμε, το είχε φτιάξει μια παρέα 17άρηδων, στα early 90s, στον «Καφενέ του Γέρου» (στη Λεωφ. Δημοκρατίας), με σεντόνια και σπρέι και το κουβαλούσαν παντού. Η πρώτη αναφορά στα media στο όνομα «Μπλε Γάτες» έγινε από τον τότε δημοσιογράφο της «Σημερινής» (και νυν του Πολίτη) Δημήτρη Δημητρίου.

Και από τις Μπλε Γάτες, φτάνουμε στο σήμερα και στο Blue Cats. Τι σχέση έχουν τα δύο;

 




 



Το νέο πραγματικά πανέμορφο logo αφορά σε μια ερασιτεχνική ομάδα, η οποία αποτελείται κυρίως από φίλους της ΕΝΑΔ και η οποία από φέτος θα αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε λίγες βδομάδες (αμέσως μετά που θα τελειώσουν τα κύρια πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας).

Σε αυτό το πρωτάθλημα, το οποίο τηρουμένων των αναλογιών είναι εξίσου ανταγωνιστικό με το επαγγελματικό, αγωνίζονται παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές, αλλά και άτομα που δεν είχαν την τύχη να κάνουν το μπάσκετ επάγγελμα.

Σε ότι αφορά στους Blue Cats, εννοείται πως οι πλείστοι είναι κάτοικοι και φίλοι του Αγίου Δομετίου και δη της ΕΝΑΔ.

Να ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στις «γάτες» και το νέο τους ξεκίνημα. Επίσης, να συγχαρούμε τον γραφίστα Θεόδωρο Μηλιδώνη για το πολύ ωραίο logo που έφτιαξε!


Πηγή:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ