Το νέο iOS 9.3 έχει πολλές «κρυφές» χάρες

H Apple αναβάθμισε την περασμένη Δευτέρα το λογισμικό στα iPhone και τα iPad. Πολλοί από εσάς ίσως να μην εντοπίσατε ιδιαίτερες αλλαγές στις εφαρμογές που χρησιμοποιείται, παρόλα αυτά η νέα έκδοση, κρύβει πολλές δυνατότητες τις οποίες οι χρήστες δεν γνωρίζουν και σίγουρα θα σας κάνουν τη ζωή ποιο εύκολη.

 


Article featured image
Article featured image

Κρύψτε όσες εφαρμογές δεν χρησιμοποιείται και δεν μπορείτε να διαγράψετε

Η τελευταία έκδοση του iOS σας δίνει την ευκαιρία να «κρύψετε» τις εφαρμογές της Apple που δεν χρησιμοποιείτε πια. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά όχι ακατόρθωτη. «Κατεβάζοντας» το Apple Configurator, ένα δωρεάν εργαλείο που συνήθως χρησιμοποιείται από τους διαχειριστές του συστήματος, θα μπορείτε να «καθαρίσετε» τη συσκευή σας από τις ανεπιθύμητες εφαρμογές. 

Πολλές εφαρμογές παρέχουν νέα χαρακτηριστικά στους χρήστες. Για παράδειγμα, στην εφαρμογή Activity θα βρείτε ένα νέο παράθυρο με τις φυσικές σας δραστηριότητες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.



Το Apple Maps ανανεώθηκε και σας παρέχει νέες πληροφορίες

To Αpple Maps έγινε ακόμη πιο χρήσιμο. Πλέον θα μπορείτε όχι μόνο να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά και να ενημερωθείτε για το πού μπορείτε να φάτε ή να πιείτε έναν καφέ, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει η ιστοσελίδα Yelp.

Αντί να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση, κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης και θα σας παρουσιασθούν οι πιο αξιοσημείωτες επιλογές που έχετε στην περιοχή που θα επισκεφθείτε.



Κρατήστε αντίγραφο των φωτογραφιών σας

Σε περίπτωση που θέλετε να τροποποιήσετε μια φωτογραφία, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφό της προτού την αλλάξετε.



Νέες δυνατότητες και στο Wallet app

Η εφαρμογή Wallet, γνωστή και ως οθόνη πληρωμής της Apple Pay, δημιούργησε μια νέα μεγάλη συντόμευση. Εάν έχετε πιστωτική κάρτα ή αεροπορική κάρτα επιβίβασης, η κύρια εφαρμογή των εταιρειών που χρησιμοποιείτε θα είναι διαθέσιμη στη γωνία της οθόνης σας.



«Σερφάρετε» στο διαδίκτυο ευκολότερα

Πλέον θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα βελάκια στο πληκτρολόγιο του iPad ή του iPhone σας για να εισέλθτετε στην εφαρμογή Mail και με το πλήκτρο του διαστήματος (Space) θα μπορείτε να περιηγηθείτε στο Safari.



Το WiFi Assist διευκολύνει την πρόσβαση σας στο διαδίκτυο

Το WiFi Αssist εισήχθη στην αγορά το περασμένο φθινόπωρο και είναι κατάλληλο για τις στιγμές που έχετε αδύναμο σήμα διαδικτύου. Για να το ενεργοποιήσετε, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Cellular.

Συγκεκριμένα, θα το βρείτε κάτω από όλες σας τις εφαρμογές.



Κλειδώστε την εφαρμογή Notes App

Μια από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις της Apple αποτελεί η δυνατότητα να «κλειδώσετε» την εφαρμογή Notes, με έναν κωδικό πρόσβασης ή το TouchID.



To Night Shift καθιστά τη χρήση του iPhone πιο εύκολη κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η Apple τροποποίησε το Night Shift, μια νέα ρύθμιση που κάνει την οθόνη του iPhone πιο ήπια κατά τη διάρκεια της νύχτας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ