Αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Film Days

Με ένα πρόγραμμα 25 ταινιών μεγάλου μήκους, με σκηνοθέτες από πρωτοεμφανιζόμενους μέχρι «βετεράνους», masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες και διεθνείς προσωπικότητες αλλά και ένα πολύ δυνατό διαγωνιστικό πρόγραμμα, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2016» ετοιμάζεται για μια δυνατή έναρξη.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας, στη Λευκωσία, ταυτόχρονα την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και ώρα 8μ.μ.:



Λεμεσός:

Chevalier, της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (Attenberg), από την Ελλάδα. Η ταινία απέσπασε ανάμεσα σε άλλα το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI London Film Festival), καθώς και Ειδική Μνεία της Επιτροπής «Καρδιά του Σεράγεβο» για τις Καλύτερες Ανδρικές Ερμηνείες (ανδρικό καστ) (Sarajevo IFF 2015)

Πρόκειται για μια καυστική αλλά και τρυφερή σάτιρα για τη φιλοδοξία και την ανασφάλεια των ανδρών, την παράνοια του ανταγωνισμού και τη ματαιοδοξία της ανθρώπινης φύσης. Καθώς μια παρέα αντρών επιστρέφει από εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος, μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στον Σαρωνικό, όπου θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.

Το Chevalier είναι διασκεδαστικό, μα και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχθεί ο νικητής.  Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς, Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου.

Στην προβολή στο Θέατρο Ριάλτο, θα παραστεί o εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Σάκης Ρουβάς. 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει πάρτυ στην Πλατεία Ηρώων με τον DJ Claudio και το «Nostalgia Soundtracks», μια επιλογή με μουσικές από τον κινηματογράφο.

Λευκωσία:

Τhe Brand New Testament:

Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες! Στην ευρηματική, μαύρη κωμωδία του Βέλγου σκηνοθέτη Jaco Van Dormael, πρωταγωνιστεί ο... ίδιος ο Θεός και η κόρη του, η Έα! Αγανακτώντας με τον αυταρχικό της πατέρα, αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου αδερφού της. Φεύγει από το σπίτι και γράφει τη  δική της, ακόμη πιο νέα Καινή Διαθήκη. 

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Βελγίου – Γαλλίας - Λουξεμβούργου. Ανάμεσα σε άλλα, η ταινία απέσπασε Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής Ευρωπαΐκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens. Στην προβολή θα είναι παρών ο ηθοποιός της ταινίας, Didier De Neck. 

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει πάρτυ στον προαύλιο χώρο του Ζήνα Πάλας με το συγκρότημα Belua: Zara Der Arakelian (φωνή), Μικαέλλα Τσαγγάρη (κιθάρα /φωνή), Αφροδίτη Νικολάου (μπάσο), Μαριάννα Μουμτζή (τύμπανα).

Συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου 

Tην παραμονή της έναρξης του Φεστιβάλ, την Πέμπτη 14 Απριλίου, και ώρα 8.30μ.μ., το Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, καλεί το κοινό στην παράσταση «Το Πάθος της Ζαν Ντ’Αρκ», στο  Κ-Cineplex Λεμεσού. Η ομώνυμη, βουβή, αριστουργηματική ταινία του Carl Theodore Dreyer (1928), θα προβληθεί με τη συνοδεία αυθεντικής μουσικής, ειδικά γραμμένης για την ταινία, από τον Γιάννη Σφυρή. Τη μουσική θα ερμηνεύσουν η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Φωνητικό Σύνολο του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του Ματθαίου Λεγάκη. 

Σύνοψη: Η ταινία πραγματεύεται τη συναρπαστική ιστορία της Ιωάννας της Λωραίνης, της νεαρής παρθένας η οποία οδήγησε τα Γαλλικά στρατεύματα σε σημαντικές νίκες επί των Άγγλων κατά τον Εκατονταετή Πόλεμο. Τελικά, το 1429, η Ιωάννα πιάστηκε αιχμάλωτη από τους Άγγλους, και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αντιμέτωπη με τις κατηγορίες ότι ήταν μάγισσα και αιρετική, βρέθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε θάνατο στην πυρά. Φωνητικό Σύνολο  Μουσικού Λυκείου Λεμεσού (Διδασκαλία: Σόλων Κλαδάς),  Μαέστρος: Ματθαίος Λεγάκης, Μουσική: Γιάννης Σφυρής 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του  Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στη επίσημη ιστοσελίδα του www.cyprusfilmdays.com και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook.

#Infos 

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. 

Είσοδος: €6 Εισιτήριο Ημέρας, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές), Δωρεάν για φοιτητές, μαθητές, και κατόχους κάρτας ΑμεΑ   

Για την προβολή στο K-Cineplex:  €12, €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι), €5 (νέοι 12-18 ετών), €3 (παιδιά κάτω των 12 ετών) Εισιτήρια διατίθενται από K-Cineplex Λεμεσού



Διάβασε ακόμα:

Το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου σου έχει ετοιμάσει πολλά 

Μέρες Κινηματογράφου για παιδιά [σε Λεμεσό και Λευκωσία]

Μάθε τι θα παίξει στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ