Καλοκαίρι εν όψει, ετοιμαστείτε για βουτιές

Νέες προβλέψεις από τον Eric Kita, κάνουν λόγο για καλοκαιρία με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς μέχρι το Σαββατοκύριακο.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος, με τους ανέμους να είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, θα κυμανθεί στους 23-24 βαθμούς στα παράλια και στη χιονίστρα στους 12 βαθμούς. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να είναι βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. 

Ο καιρός αύριο Παρασκευή, θα εξακολουθήσει να είναι αίθριος με λίγες ψηλές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα, παρόλα αυτά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο 1 με 2 βαθμούς, πλησιάζοντας τους 30οC. 

Και μπορεί ημερολογιακά να έχουμε ακόμη Άνοιξη στην Κύπρο, ο καιρός όμως έχει άλλες ορέξεις, αφού το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30ο C στο εσωτερικό, με τα παράλια να κυμαίνονται μεταξύ 25-28ο C. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς καθιστώντας απαραίτητη μια επίσκεψη για ηλιοθεραπεία και βουτιές στην παραλία με τη θερμοκρασία της θάλασσας να αγγίζει τους 19οC. 

Αν πάλι σκέφτεσαι ότι, τέτοια εποχή, οι παραλίες της Κύπρου θα βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση αποσύνθεσης, καλύτερα να μπεις ΕΔΩ (σε ένα άρθρο που κάναμε πρόσφατα με μια αντίστοιχη αφορμή) για να μάθεις που θα βρεις οργανωμένες παραλίες σε όλη την Κύπρο, τι κι αν το επίσημο καλοκαίρι αργεί ακόμα.

Ίδια κατάσταση θα εξακολουθήσει να υφίσταται και την καινούργια εβδομάδα, με την Δευτέρα και την Τρίτη να σημειώνουν περαιτέρω άνοδο στη θερμοκρασία. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, το σκηνικό αναμένεται να διαφοροποιηθεί ελαφρώς, με την περιοχή να επηρεάζεται από ασταθείς αέριες μάζες και σχετικά χαμηλή πίεση. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 

Για συνεχή ενημέρωση επισκεφθείτε το www.kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ