Πήγαμε στην έναρξη του φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016»

Πρεμιέρα με Καποέϊρα, Σάκη Ρουβά και Chevalier, έκανε χθες το βράδυ στη Λεμεσό το φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016».

 


Article featured image
Article featured image

Γύρω στις 20:00μμ πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί στην πλατεία έξω από το θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, περιμένοντας να ανοίξει η αυλαία για το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με την ελληνική ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη Chevalier η οποία βραβεύτηκε με το Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου σεναρίου, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI London Film Festival), καθώς και Ειδική Μνεία της Επιτροπής «Καρδιά του Σεράγεβο» για τις Καλύτερες Ανδρικές Ερμηνείες (ανδρικό καστ) (Sarajevo IFF 2015). 

Το mood στην πλατεία ήταν ιδιαίτερα θερμό, με την μουσική από τον Dj Claudio να δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ενώ το σκηνικό που είχε στηθεί, έδινε στη βραδιά δυνατά vibes. 

 

Την βραδιά άνοιξε ομάδα χορευτών Καποέϊρα, με μερικά από τα μέλη να έρχονται κατευθείαν από τη Βραζιλία, ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Εντυπωσιακοί ήχοι και μουσικές με όργανα από ξύλο και μέταλλο, spiritual μουσικές και εντυπωσιακές χορογραφίες που ακροβατούσαν μεταξύ πολεμικής τέχνης και ρυθμικής γυμναστικής. 

 



 

Ειδικός προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας και αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής ο Σάκης Ρουβάς. Η άφιξη του όπως ήταν αναμενόμενο, προσέλκυσε όλα τα βλέμματα, με groupies να τρέχουν κατά πάνω τους για να τον υποδεχτούν. 

Η είσοδος στα lobby του θεάτρου, έγινε με τη συνοδεία και τις μουσικές της ομάδας Καποέϊρα. 

 



 

Στη σκηνή για να καλωσορίσουν την έναρξη του Φεστιβάλ, ανέβηκαν o καλλιτεχνικός διευθυντής του Ριάλτο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Τώνια Μισιαλή (σκηννοθέτιδα), Δρ. Κώστα Κωνσταντινίδη (ακαδημαϊκό) και Μάριο Στυλιανού (παραγωγό και σκηνοθέτη). 

 



 

Η ταινία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, με καλές στιγμές και αξιόλογες ερμηνείες. Το σενάριο περίεργο και διαφορετικό, όπως αρμόζει δηλαδή σε μια ταινία του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Το κοινό πάντως φάνηκε να ενθουσιάζεται (έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Σάκη Ρουβά βεβαίως), ξεσπώντας σε χειροκροτήματα στο τέλος της προβολής. 

 



 

Το clue της βραδιάς ήταν το Q & A session με το Σάκη Ρουβά να ανεβαίνει στη σκηνή, και να «ανακρίνεται» από το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής Κώστα Κωνσταντινίδη. 

Η νύχτα έκλεισε με το πάρτι που είχε στηθεί στην Πλατεία Ηρώων, με τον DJ Claudio και το «Nostalgia Soundtracks», μια επιλογή με μουσικές από τον κινηματογράφο. 

Για τις επόμενες προβολές του φεστιβάλ, τα master class και όλα όσα έχουν ετοιμάσει για το 14ο Φεστιβάλ κινηματογράφου δες εδώ και εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ