Το Πάσχα πάμε στο Κοιλάνι

Με μεγάλη παράδοση στα πασχαλινά έθιμα, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού ετοίμασε και φέτος ξεχωριστές εκδηλώσεις και μας προσκαλεί να αναβιώσουμε συνήθειες κυπριακές τζιε να πασκάσουμε μαζίν τους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Αγία Πέμπτη, όπου όλοι οι χωριανοί μαζεύονται στην εκκλησία, για να στολίσουν τον τάφο του Κυρίου. 

Την Αγία Παρασκευή το βράδυ, το χωριό αναβιώνει ένα έθιμο το οποίο σπανίζει στις μέρες μας – κατά τη περιφορά του επιταφίου σε όλο το χωριό θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τους ύμνους, βλέποντας τις φωτιές των συγχωριανών και μυρίζοντας ροδόσταγμα από τις μερρέχες. 

Μεγάλο Σάββατο πρωί, πάμε όλοι στον προαύλιο χώρο της κεντρικής εκκλησίας του χωριού – της μοναδικής εκκλησίας στη Μεσόγειο που είναι αφιερωμένη στον Μονογενή- για να ετοιμάσουμε τη μεγαλοπρεπή λαμπρατζιά. 

Την Κυριακή του Πάσχα, οι κοινότητα του χωριού θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ το βράδυ θα απολαύσετε μια μοναδική μουσική βραδιά, στην παραδοσιακή πλατεία του χωριού. 

Οι εκδηλώσεις τελειώνουν την Τρίτη του Πάσχα, με το πανηγύρι της Αγίας Μάυρας.

Βιώστε ένα αμιγώς παραδοσιακό Πάσχα και νοιώστε τη μυσταγωγία της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ