Η CITY προτείνει εκδρομή… στο Βουνί

Το ξακουστό κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού σε περιμένει να το εξερευνήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Στο Βουνί θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις, να αγοράσεις, αλλά και να μάθεις την ιστορία του τοπικού κρασιού, να κάνεις μια βόλτα στα μουσεία του χωριού, να γευματίσεις με πλούσιους μεζέδες και τέλος, να διανυκτερεύσεις σ’ ένα από τα αγροτουριστικά καταλύματά του.

Σε πείσαμε, σωστά;

 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Ο νεαρός Γιαννάκης Ευαγγέλου, κάτοικος του Βουνιού, δημιούργησε ένα μικρό οινοποιείο στην άκρη του χωριού, στο οποίο φτιάχνει κρασιά από τα δικά του αμπέλια.

Δεν έχει ωστόσο τη δυνατότητα να φιλοξενεί κόσμο σε αυτό, λόγω του μικρού μεγέθους του.

Έτσι, έφτιαξε πρόσφατα μια μικρή κάβα στο κέντρο του χωριού, όπου μπορούν οι λάτρεις του οίνου να δοκιμάσουν, αλλά και να αγοράσουν τα τοπικά κρασιά του. 

Η μικρή κάβα λειτουργεί συνήθως τα πρωινά, αλλά όποια ώρα κι αν επισκεφτείτε το χωριό, ο Γιαννάκης είναι πρόθυμος να σας υποδεχτεί.

Τηλεφωνήστε του στο 99403708.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ...

Ταβέρνα «Τάκης»

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η ταβέρνα «Τάκης», προσφέροντας παραδοσιακούς μεζέδες, οι οποίοι στοιχίζουν 13 ευρώ ανά άτομο. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν σουβλάκια, σιεφταλιές, λουκάνικο και λούντζα.

Η ταβέρνα σερβίρει επίσης διάφορα άλλα παραδοσιακά φαγητά, όπως κλέφτικο, κουπέπια και μακαρόνια του φούρνου.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Για κρατήσεις: 25943631

 

Εστιατόριο «Η ωραία Ελλάς»

Το εστιατόριο «Η ωραία Ελλάς», βρίσκεται επίσης στο κέντρο του χωριού και διαθέτει ελληνική κουζίνα. Εκεί οι μεζέδες είναι πλούσιοι και στοιχίζουν 20 ευρώ ανά άτομο. Όλα τα φαγητά του εστιατορίου αποτελούν ελληνικές συνταγές.

Αυτή την περίοδο η «Η ωραία Ελλάς» ανοίγει μόνο τα Σαββατοκύριακα για μεσημεριανό και δείπνο, ενώ από τον Ιούνιο και έπειτα θα ανοίγει καθημερινά.

Τηλέφωνο: 25944328

 

Ταβέρνα «Αλέξανδρος»

Τόσο για μεσημεριανό, όσο και για δείπνο, μπορείτε να επισκεφτείτε την κυπριακή ταβέρνα «Αλέξανδρος» που βρίσκεται στο κέντρο του Βουνιού. Προσφέρει  παραδοσιακούς μεζέδες στην τιμή των 14 ευρώ ανά άτομο, καθώς και διάφορα άλλα φαγητά σχάρας. Ανάμεσα στους μεζέδες θα βρείτε κεφτέδες, σουβλάκια, σιεφταλιά, παϊδάκια και διάφορα άλλα νόστιμα εδέσματα.

Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Κρατήσεις: 99626291

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Για προσκύνημα επισκεφτείτε την κύρια εκκλησία του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Πρόδρομο. Η εκκλησία κοσμείται με αγιογραφίες του 19ου αιώνα και περιλαμβάνεται στον Πίνακα Β’ των Μνημείων του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

 

Μουσεία

Στο Βουνί λειτουργούν τρία μουσεία:

Το Βυζαντινό Μουσείο βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας του Τίμιου Πρόδρομου και σε αυτό μαθαίνει κανείς τη θρησκευτική πορεία του χωριού στο χρόνο.

Στο κέντρο του χωριού θα δείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο οποίο μπορεί να δει κανείς κυπριακά παραδοσιακά εργαλεία, σκεύη και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Λίγο έξω απ’ το Βουνί, βρίσκεται το Οινολογικό Μουσείο στο οποίο έχει κανείς την ευκαιρία να μάθει την ιστορία του κυπριακού κρασιού και να δοκιμάσει τοπικά κρασιά.

Για να επισκεφτείτε ένα από τα τρία μουσεία του χωριού, πρέπει να τηλεφωνήσετε στον Κοινοτάρχη, Νικόλα Νέρουππου, στο 99540605, έτσι ώστε να ξεκλειδώσει.

 

Σχολείο-καφετέρια

Μια επίσκεψη αξίζει και το σχολείο του χωριού, το οποίο λειτούργησε από το 1850 ως Αρρεναγωγείο και Παρθεναγωγείο, το 1936 ως μικτό σχολείο και τερμάτισε τη λειτουργία του γύρω στο 1985.

Μια από τις αίθουσες του σχολείου, σήμερα λειτουργεί ως καφετέρια και προσφέρει καφέδες, λεμονάδες και πολλά άλλα ποτά.

Είναι ανοικτή από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα.

Τηλέφωνο: 99-493569

 

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τις δύο μεγάλες χαβούζες του χωριού, η μία χτισμένη από Ενετούς και η άλλη από Τούρκους.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ…

Vouni Lodge

Το αγροτουριστικό κατάλυμα «Vouni Lodge», στεγάζεται σε ένα κτίσμα του 19ου αιώνα και προσφέρει διαμερίσματα με κήπο ή με μπαλκόνι που έχει θέα το χωριό.

Όλα τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν κουζίνα, ψυγείο, φρυγανιέρα, καθιστικό, δορυφορική τηλεόραση με DVD player και τραπεζαρία.

Τα υπνοδωμάτια έχουν ρομαντική διακόσμηση και επίπλωση από σκούρο ξύλο.

Ορισμένα δωμάτια διαθέτουν παραδοσιακό τζάκι.

Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα. Όσοι επιθυμούν πρόγευμα μπορούν να το απολαύσουν στην ταβέρνα «Τάκης».

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 99685395

 

Ipio Vouni Suites

Το «Ipio Vouni» είναι ένα αγροτουριστικό κατάλυμα στο χωριό Βουνί, που προσφέρει υπερσύγχρονες σουίτες.

Όλες οι σουίτες έχουν κλιματισμό, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο και μαγειρικά σκεύη, καθώς επίσης μπάνιο ή ντους.

Οι επισκέπτες του καταλύματος μπορούν να χαλαρώσουν στην επιπλωμένη αυλή και να απολαύσουν το δωρεάν Wi-Fi που υπάρχει σε όλους τους χώρους.

Ο τιμές ξεκινούν από 85 ευρώ το βράδυ, για δύο άτομα.

Τηλέφωνο: 99577140 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ