Πόσο σημαντικές αποφάσεις μπορείς να πάρεις σε 30 λεπτά;

Αντιμέτωποι με το παρελθόν και τον εαυτό τους, πρέπει να συνυπάρξουν και να επιβιώσουν διαμορφώνοντας εκ νέου μια ταυτότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ορέστης και η Ισμήνη βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή προκειμένου να πάρουν μια σημαντική απόφαση μέσα σε 30 λεπτά. 

Η συνάντηση των δυο «τραγικών τέκνων» βρίσκεται στον πυρήνα της παράστασης όπου με όπλο την φρεσκάδα, την σωματική ενέργεια και το χιούμορ οι δυο ηθοποιοί αναμετριούνται επί σκηνής σ’ ένα παιχνίδι προσδοκιών και στερεοτύπων που όλα επιτρέπονται.

 Η παράσταση με τίτλο «30’ Ορέστης – Ισμήνη» έρχεται στα πλαίσια του 4ου Μικρού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών «Μίτος» σε συνεργασία με το θέατρο Ριάλτο. 

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Οι συντελεστές διαμορφώνουν συλλογικά την ταυτότητα της παράστασης, συνδυάζοντας ακαδημαϊκή και πρακτική γνώση (Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ, Lassâad Ecole Internationale de Théâtre, De Montfort University, Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης, Δραματική Σχολή Εμπρός). 

Οι καλλιτέχνες έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τα Εθνικά Θέατρα Ελλάδoς και Κύπρου, το ΚΘΒΕ, καθώς και με σκηνοθέτες όπως: Δ.Αβδελιώτης, Α.Αραούζος, Κ.Γάκης, Α.Καλλιάνη, Λ.Κονιόρδου, Β.Κυριαζής, Μ.Κυριάκου, Δ.Λιγνάδης, Λ.Μαλένη, Μ.Μεττής,Ν.Μιλιβόγιετς. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ