«Έμπνευσή μου ήταν η πρόκληση της αφαίρεσης!»

Ο master χαράκτης και σχεδιαστής, Μartin Μörck είναι ένας από τους δημιουργούς με τον οποίο η Absolut συνεργάστηκε για να δημιουργήσει το νέο της εικονικό μπουκάλι για το μέλλον.

 


Article featured image
Article featured image

Για την Absolut, μορφή και περιεχόμενο ανέκαθεν πάνε μαζί. Γι’ αυτό και από το λανσάρισμά της το 1979, πάντα ξεχώριζε τόσο για την ποιότητα όσο και για το μπουκάλι της. Σήμερα, μέσα από μια συνεργασία με μια ομάδα ταλαντούχων, δημιουργικών μυαλών που επιδιώκουν με τον δικό τους τρόπο την τελειότητα, το εικονικό μπουκάλι μεταμορφώνεται σε ένα καινούριο ορόσημο για το μέλλον.

Ένα από αυτά τα μυαλά είναι και ο Μartin Μörck. O φημισμένος Νορβηγός σχεδιαστής και χαράκτης στην σαραντάχρονη πορεία του έχει δημιουργήσει χαρακτικά για περίπου 700 γραμματόσημα και χαρτονομίσματα σε όλον τον κόσμο. Συνήθως δουλεύει χαράσσοντας παραλλαγές γραμμών και τελειών σε ατσάλινες πλάκες, όπως και με πένα και μελάνι.

Του ζητήθηκε να δημιουργήσει τη νέα σφραγίδα του νέου μπουκαλιού της Absolut, μια πρόκληση την οποία δέχτηκε και όπως λέει ο ίδιος εκτίμησε, αφού το μικρό μέγεθος της σφραγίδας, η μέθοδος εκτύπωσης και η ανάγκη για ευκρίνεια, διαμόρφωσαν ένα ταξίδι στην αφαίρεση, η οποία τελικά ήταν και η πηγή έμπνευσής του. Κι έτσι, φιλοτέχνησε ένα μικροσκοπικό κι απίστευτα ευκρινές πορτρέτο του ιδρυτή Absolut της Lars Olsson Smith.

Η Absolut εισάγεται και διανέμεται από τη Laiko Cosmos Trading Ltd.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ