Πού εξαφανίστηκαν τα drones;

Τη χρονιά πάντως που μας πέρασε, ήταν πολύ της μόδας.

 


Article featured image
Article featured image

Τα drones πέρσι αποτελούσαν το πιο trendy και αγαπημένο gadget όσων ασχολούνταν με κινηματογραφικές λήψεις και την φωτογραφία γενικότερα.

Τελευταία ωστόσο δεν τα βλέπουμε και τόσο συχνά, εκτός σε μερικά special events, όπως γάμους και βαπτίσεις.

Ποιος είναι λοιπόν, ο λόγος που οι ιπτάμενες φωτογραφικές μηχανές δεν πολύ «κυκλοφορούν» φέτος;

Η αεροφωτογράφιση στην Κύπρο, πλέον προϋποθέτει την εξασφάλιση έγκρισης από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Όσοι ενδιαφέρονται από εδώ και πέρα να χρησιμοποιήσουν το drone τους, πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο που θα βρουν ΕΔΩ.

Το έντυπο αίτησης υποβάλλεται στον Διευθυντή Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας τουλάχιστον 10 εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη της δραστηριότητας.

Με την αίτηση απαιτείται η επισύναψη πιστοποιητικών που να αποδεικνύουν την καταλληλότητα της εταιρείας που θα εκτελέσει τις πτήσεις της αεροφωτογράφισης, την καταλληλότητα του αεροσκάφους και του χειριστή, χάρτες των διαδρομών και περιοχών φωτογράφισης, την περίοδο αεροφωτογράφισης, κλπ.

Το Τμήμα προβαίνει σε εξέταση της αίτησης θέτοντας συγκεκριμένους όρους, λαμβάνοντας υπόψη κανονισμούς που σχετίζονται με την ασφάλεια των πτήσεων.

Ταυτόχρονα, το Τμήμα συντονίζεται με το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, αποστέλλοντας τα στοιχεία της αίτησης για να θέσουν επιπρόσθετους όρους, αναφορικά με τον έλεγχο των φωτογραφικών μέσων και των τελικών δεδομένων της αεροφωτογράφισης έτσι ώστε να εκδοθεί η τελική έγκριση με τους όρους όλων των εμπλεκομένων.

Δείτε πιο κάτω μερικά εξαιρετικά βίντεο που κατέγραψε με drone η σελίδα Cyprus From Air:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ