Η CITY προτείνει εκδρομή… στον Κάμπο Τσακκίστρας

Αυτό το weekend αποφασίσαμε να πάμε στους κάμπους, ή καλύτερα στον Κάμπο. Κι όταν λέμε Κάμπο, εννούμε φυσικά αυτόν της Τσακκίστρας, ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Αφορμή για την εξόρμηση μας αποτελεί το γραμμικό μονοπάτι μελέτης της φύσης «Πάνθεα», το οποίο αξίζει τον κόπο να περπατήσεις και ειδικά αυτή την περίοδο όπου η άνοιξη έχει μπει για τα καλά.

Το μονοπάτι έχει μήκος 10,1 χιλιομέτρων και περνά μέσα από δάσος τραχείας πεύκης με πλούσια θαμνώδη βλάστηση.

Η θέα από αυτό είναι πανοραμική προς τις Κοιλάδες Κάμπου και Ξερού.

Η διαδρομή περνά από καλλιέργειες κερασιών και μηλιών και σ’ αυτό θα θαυμάσετε σπάνια φυτά της Κύπρου, και αν είστε τυχεροί θα συναντήσετε τα πανέμορφα αγρινά να γυροφέρουν αμέριμνα.

 



 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ...

Καφεστιατόριο «Πράσινος Κάμπος»

Στην όμορφη πλατεία του χωριού με τα χρυσοπράσινα πλατάνια, θα βρείτε το καφεστιατόριο «Πράσινος Κάμπος». Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καφέ ή φαγητό. Αν πεινάτε μπορείτε θα δοκιμάσετε ένα από τα κυπριακά του πιάτα, όπως ψητό, κουπέπια, σούβλα, μπριζόλες, παϊδάκια, ή τους πλούσιους μεζέδες του με 15 ευρώ το άτομο.

Λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 12 το βράδυ.

Για κρατήσεις: 99623604

 

Ταβέρνα «Πλάτανος του Κάμπου»

Λίγο πιο πάνω από την πλατεία του χωριού θα βρείτε την ταβέρνα «Πλάτανος του Κάμπου», η οποία προσφέρει παραδοσιακούς μεζέδες με 10 ευρώ το άτομο και διάφορα άλλα φαγητά στα κάρβουνα.

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 16.00, μέχρι αργά το απόγευμα.

Για κρατήσεις: 99693288

 



Φωτογραφία: IX-ANDROMEDA



ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Για προσκύνημα μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Κυριακό τον Αναχωρητή και βρίσκεται χωμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ξυλόστεγο ναό στην Κύπρο.

 

Μουσείο δασικής κληρονομιάς

Λίγο έξω από τον Κάμπο, προς το γειτονικό χωριό Τσακίστρα, θα συναντήσετε το «Εκθετήριο-Μουσείο Δασικών Εργαλείων, Υλοτομίας και άλλου εξοπλισμού». Ένα σύγχρονο μουσείο  που παρουσιάζει την ιστορία των κυπριακών δασών, της ξυλείας και της επεξεργασίας του ξύλου. Το μουσείο αυτό υπογραμμίζει τον ιστορικό δεσμό που διατηρούν οι κάτοικοι των χωριών Κάμπος και Τσακίστρα με τα δασικά επαγγέλματα και αναδεικνύει την οικονομική εξάρτηση των κατοίκων από τα δασικά προϊόντα μέχρι και σήμερα.

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 08.00, μέχρι τις 15.00 και η είσοδος σε αυτό είναι 3 ευρώ.

Αν θέλετε να το επισκεφτείτε, τηλεφωνήστε από την προηγούμενη μέρα στο 22942450, ή στο 99645400.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ…

Το βράδυ μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα οκτώ δωμάτια που προσφέρονται προς ενοικίαση, τα οποία βρίσκονται ακριβώς πάνω από το «Καφεστιατόριο Πράσινος Κάμπος».

Τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, θέρμανση (εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη), ψυγείο και όλα τα απαραίτητα.

Οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα, μαζί με πρόγευμα.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 99623604.

 



Φωτογραφία: IX-ANDROMEDA


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ