Ολόκληρο το πρόγραμμα του φετινού Pride

Η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαΐου στη Λευκωσία και αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρικό μήνυμα της φετινής πορείας, είναι το «TransForm your Mind», που παροτρύνει όλους να απελευθερώσουν τον τρόπο σκέψης από κάθε λογής προκαταλήψεις.

Ταυτόχρονα, επιδιώκει να στρέψει την προσοχή στα τρανς άτομα, μια ομάδα που, λόγω των προκαταλήψεων και της άγνοιας που επικρατούν ανάμεσα στο κοινωνικό σύνολο και στο ίδιο το κράτος, παραμένει στο περιθώριο.

Σύμφωνα με την Accept, «η πραγματοποίηση των δύο προηγούμενων Pride και η μεγαλειώδης συμμετοχή του κόσμου, έδωσε πρωτοφανή ώθηση στον αγώνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία είναι πιο δεκτική, έτοιμη να κατανοήσει, να διεκδικήσει και να προχωρήσει μπροστά, υποχρεώνοντας και την ίδια την πολιτεία να την ακολουθήσει εξασφαλίζοντας για τα ΛΟΑΤΙ άτομα το δικαίωμα της οικογένειας.

Παράλληλα, ανάγκασε το κράτος μας να γίνει λίγο πιο δίκαιο, λίγο πιο δεκτικό, λίγο πιο ανθρώπινο.Ο αγώνας, όμως, για ίσα δικαιώματα για όλους, πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυναμικός. Ο δρόμος είναι μακρύς και η πορεία μόλις έχει αρχίσει. Φέτος, περπατάμε για το δικαίωμα του κάθε πολίτη, συμπεριλαμβανομένων και των τρανς ατόμων, να ζει χωρίς αποκλεισμό και προκατάληψη· για το δικαίωμά του κάθε ατόμου στον αυτοπροσδιορισμό.

Ας κάνουμε την Πορεία Υπερηφάνειας γιορτή της διαφορετικότητας για ακόμα μια φορά και ας συνεχίσουμε μαζί να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους· μέχρι που να μην υπάρχουν πια εξαιρέσεις».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 

15.00


Δραστηριότητες για παιδιά και έφηβους

Εργαστήρι Κατασκευής πλακάτ και σημαιών για παιδιά

Εργαστήρι Graffiti 

Αφήγηση παραμυθιού με θέμα τη διαφορετικότητα 

Face-painting. 

Παιγνίδι με χορό με αγαπημένους ήρωες των παιδιών 16.00

Live Link από το Ράδιο Super 17.30

Επίσημη Έναρξη & Εκκίνηση Πορείας 19.00

Τερματισμός ΠορείαςLine Up

19.30-20.00 DJ Mr Fox

20.00-20.10 Priscilla (IT) εμφάνιση από την υπέροχη Drag Queen του γνωστού Jackie'O Bar στη Μύκονο

20.10 – 20.30 DJ Mr Fox (continued)

20.30 – 21.00 Coindrop (live band)

21.00 – 21.40 The Mighty Scoop & Pueblo Franco

21.40 – 22.20 Drumble Beats

22.20 – 23.00 Krista Papista*Στο χώρο θα βρίσκεται Checkpoint για δωρεάν γρήγορη εξέταση για τον HIV και υπηρεσίες ενημέρωσης για ΣΜΝ.**THE PRIDE AFTER PARTY**

Ώρα έναρξης: 23.00

Χώρος: Garden Day & Night, Λευκωσία 

Είσοδος: €10/€5 για μέλη της Accept 

Line Up: DJ Claudio, DJ Christos Riganas (GR), DJ Demi Consta και full DRAG SHOW με την PRISCILLA (IT), την queen του αγαπημένου Jackie'O Bar στη Μύκονο!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ