Σεμινάριο βιωματικής γραφής στη Λευκωσία

Ασκούμαστε στη βιωματική γραφή με απώτερο σκοπό να ξεκλειδώσουμε τη δημιουργικότητά μας, αλλά και να γνωρίσουμε, μέσα από το συγγραφικό "εγώ", την αληθινή εσωτερική φωνή μας.

 


Article featured image
Article featured image


Πλάθοντας ή καλύτερα αναπλάθοντας τον μύθο της ζωής μας, γινόμαστε ήρωες της δικής μας ιστορίας. 


Στο Σεμινάριο της Βιωματικής Γραφής αντλούμε το υλικό της γραφής τόσο από την μνήμη, όσο και από τη φαντασία μας και εκφραζόμαστε αυτοματικά, επιλέγοντας ελεύθερα το λογοτεχνικό είδος που προτιμάμε. 

Τα κείμενά μας αποτελούν αφορμή για να βελτιώσουμε το λογοτεχνικό ύφος μας, αλλά κυρίως για να έλθουμε σε επαφή με τις βαθύτερες επιθυμίες, φόβους και όνειρά μας. 

Στο σεμινάριο αυτό, η γραφή είναι αγωγή ψυχής, έκφραση της προσωπικής μας διαδρομής και μέσο "θεραπείας" και Αυτογνωσίας για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να ενδυναμώσουμε την προσωπικότητά μας (Writing Therapy). 

Γνωρίζουμε, μέσω της συγγραφικής περσόνας μας, τον βαθύ εαυτό μας, οριοθετούμε, ερχόμαστε σε επαφή και επαναπροσδιορίσουμε τις συνειδητές και υποσυνείδητες επιλογές μας, τα συναισθήματά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/05, και θα είναι χωρισμένο σε δύο τετράωρες παραδόσεις. 

Το πρώτο μέρος το πρωί, στο πολιτιστικό κέντρο «Οι Μύλοι» στο Καϊμακλί και το δεύτερο του μέρος το απογευματινό, στη Λέσχη βιβλίου το υφαντουργείο. 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις, κατάλογοι προτεινόμενης βιβλιογραφίας και επιλεγμένα αποσπάσματα αυτοβιογραφικών κειμένων. 



Σημείωση: Το οχτάωρο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 28/05- 29/05 αν και αποτελεί από μόνο του μια αυτοτελή ενότητα, οι συμμετέχοντες που θέλουν να εμβαθύνουν στο θέμα, μπορούν να συνεχίσουν με άλλα σεμινάρια βιωματικής γραφής, τα οποία θα πραγματοποιηθούν και αυτά από την Αζίνα.



Εισηγήτρια η Δρ Μαριανίκη Δορμπαράκη

Πληροφορίες/Προκρατήσεις: Ο αριθμός θέσεων για κάθε σεμινάριο είναι περιορισμένος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99514624/99133868.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ