Το πήρε η Ουκρανία με ένα μοιρολόι! [ΒΙΝΤΕΟ]

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Ουκρανία κέρδισε την Eurovision! Η Jamala και το τραγούδι της «1944», συγκίνησαν την Ευρώπη και της έδωσαν την νίκη μετά από ένα συγκλονιστικό βράδυ, όπου λόγω του νέου τρόπου που δόθηκαν οι ψήφοι, είχαμε ανατροπή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

 


Article featured image
Article featured image

Τo show άρχισε με μια παρέλαση με όλες τις χώρες να πηγαίνουν από την σκηνή στο green room... Αμέσως μετά έκαναν την εμφάνισή τους οι δύο παρουσιαστές οι οποίοι έδωσαν και την έναρξη του διαγωνισμού!

Και αφού το διαγωνιστικό κομμάτι ολοκληρώθηκε, έκανε την εμφάνισή του ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις χώρες ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και τραγούδησε. Πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού ένα τόσο μεγάλο όνομα βρέθηκε ως guest στη σκηνή.

Με την ψηφοφορία να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Σουηδοί παρουσιαστές μας έκαναν μια αναπαράσταση μερικών τραγουδιών της Eurovision, μεταξύ των οποίων και ο Σάκης με το «Shake it»! Αμέσως μετά η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, με τον φετινό παρουσιαστεί και περσινό νικητή να μας τραγουδά το κομμάτι που του έδωσε τη νίκη, το «Heroes»!

Η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί και ήταν η ώρα για τα αποτελέσματα. Για πρώτη φορά φέτος επιτροπές και κόσμος δεν ήταν μαζί! Ξεχωριστά είδαμε τι ψήφισαν οι επιτροπές όλων των χωρών και εν συνεχεία ΣΥΝΟΛΙΚΑ τι ψήφισε ο κόσμος στο televoting! Η διαδικασία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και είχε αγωνία μέχρι το τέλος.

Οι επιτροπές ανέδειξαν... νικήτρια την Αυστραλία, όμως ο κόσμος είχε άλλη γνώμη! Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία ήταν η τριάδα του κόσμου, με τέταρτη την Αυστραλία... Η Ουκρανία πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν πέρασε την χώρα της Ωκεανίας και περίμενε να ακούσει τους βαθμούς που συγκέντρωσε η συμμετοχή των δικό μας Κοντόπουλου και Ευαγγελινού.

Τελικά η Ρωσία πήρε 361 από τους 405 που ήθελε και έμεινε στη δεύτερη θέση! Κάπως έτσι, η Ουκρανία με τον μοιρολόι της κατέκτησε την Eurovision και πλέον ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Κίεβο, ή και κάπου αλλού του χρόνου τον Μάιο.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, αναδείχθηκε 20η με 96 βαθμούς, πηγαίνοντας σχετικά καλά στο televoting, όχι όμως και στις επιτροπές. Τελευταία η Γερμανία με 11 βαθμούς που δύο λεπτά πριν το τέλος έπαιρνε τον διαγωνισμό... σπίτι της, καθώς με νίκη της Αυστραλίας μάλλον πηγαίναμε Βερολίνο του χρόνου!

Η πρώτη 10άδα:

1 Ουκρανία 534

2 Αυστραλία 511

3 Ρωσία 491

4 Βουλγαρία 307

5 Σουηδία 261

6 Γαλλία 257

7 Αρμενία 249

8 Πολωνία 229 (οι 222 από το televoting)

9 Λιθουανία 200

10 Βέλγιο 181

 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ