Τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος σας

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων που προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκυλιών, να μην δίνουν στα κατοικίδια ζώα τους φαγητά που περιέχουν τη γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη.

 


Article featured image
Article featured image

Η ουσία είναι ακίνδυνη για τους ανθρώπους, ωστόσο οδηγεί τα σκυλιά σε ταχεία, συχνά θανατηφόρα υπογλυκαιμία επειδή πυροδοτεί μια ισχυρή έκκριση ινσουλίνης.  

Είναι γνωστό επίσης ότι η σοκολάτα μπορεί να αποβεί μοιραία για ένα σκυλί και ότι δεν πρέπει να τρώνε ωμό χοιρινό και οστά χοίρων, υπάρχουν όμως και άλλα τρόφιμα και ουσίες που δεν είναι τόσο γνωστό για το κακό που προκαλούν στα τετράποδα. 

Τι δεν πρέπει να τρώνε ποτέ τα κατοικίδια:

Σκόρδο, κρεμμύδι και άγριο σκόρδο που περιέχουν ουσίες οι οποίες καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων. Πιθανές συνέπειες: Αιμορραγία, ίκτερος και θάνατος.

Τα παραπάνω πρέπει να αποφεύγονται ωμά αλλά και μαγειρεμένα.  

Γλυκαντικά: Το σώμα του σκύλου δεν «καταλαβαίνει» τις ουσίες αυτές και δεν προσπαθεί να τις διασπάσει. Πιθανές συνέπειες: Διάρροια, έμετος, υπογλυκαιμία και θάνατος  

Σοκολάτα: Περιέχει θεοβρωμίνη, που είναι για τα σκυλιά καθαρό δηλητήριο. Πιθανές βλάβες: Αναπνευστική δυσχέρεια, κυκλοφορικά προβλήματα, ταχυπαλμία, διάρροια, κράμπες και υψηλή θνησιμότητα. Ιδιαίτερα τοξική η μαύρη σοκολάτα.  

Λυκίσκος: Είναι ένα καρύκευμα για το φαγητό μας και ουσία στο αλκοόλ που δεν πρέπει να βρεθεί στο στομάχι του σκύλου. Πιθανές συνέπειες: Ταχυπαλμία, δύσπνοια, θάνατος.  

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα: Προκαλούν δυσανεξία στους σκύλους.  

Αβοκάντο: Μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα σκυλιά που παρουσιάζουν ταχυπαλμία και δύσπνοια.

Τσιπς, αλατισμένα φιστίκια και ό,τι σχηματίζει ένωση με το αλάτι που είναι ανθυγιεινό για τα σκυλιά. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε στομάχι και νεφρά  

Σταφύλια και σταφίδες: Μερικές φυλές έχουν μηδενική ανοχή για το οξαλικό οξύ που περιέχουν αυτά τα φρούτα. Η κατανάλωση τους οδηγεί σε μοιραία νεφρική ανεπάρκεια.  

Επίσης: Κεράσια Ασπιρίνες Μπρόκολο Μανιτάρια Φασόλια και άλλα όσπρια Πατάτες Τομάτες Κακάο Χοιρινό ΚαφέςΤσάι, καφές και ενεργειακά ποτά. 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ