Η Adidas επιστρέφει Γερμανία με ένα εργοστάσιο «Fast Food»

Η παγκόσμια εταιρεία αθλητικών ειδών, τα τελευταία χρόνια έκανε ένα δυναμικό rebranding και ένα ακόμα πιο δυνατό come back στην αγορά, ρισκάροντας στο σχεδιασμό των ειδών της και κερδίζοντας πανηγυρικά το στοίχημα.

 


Article featured image
Article featured image

Η εταιρεία παρόλα αυτά φαίνεται να μην εφησυχάζετε, ψάχνοντας συνεχώς νέους τρόπους για να επανεφευρίσκει τον ίδιο της τον εαυτό. 

Αυτή τη φορά η Adidas επιστρέφει στις ρίζες της, αφού αποφάσισε να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής της πίσω στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία, απ’ όπου και ξεκίνησε το 1949. 

Η εταιρεία από το 1993 μετέφερε ολόκληρη την παραγωγή της στην Ασία, λόγω κόστους, τακτική που επιλέγει να αλλάξει από το 2017 και έπειτα και ο λόγος είναι η τεράστια πρόοδος που έχει σημειωθεί στη ρομποτική και τον αυτοματισμό στην κατασκευή των προϊόντων.

 



Ένα αυτοματοποιημένο, ρομποτικό εργοστάσιο, σημαίνει αυτόματα λιγότερο προσωπικό και αισθητά μικρότερο κόστος παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα πετυχαίνει να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πελατών της για γρηγορότερη παράδοση των νέων ειδών της. 

Το Speed Factory (ταχυεργοστάσιο) της Adidas, θα βρίσκεται στο Ανσμπαχ της Ν. Γερμανίας και θα απασχολεί περί τους 160 εργαζόμενους μόνο, ενώ η ταχύτητα παραγωγής θα διπλασιαστεί, ξεκινώντας αρχικά με την μαζική παραγωγή αθλητικών υποδημάτων. 


Με το Speedfactory φέρνουμε επανάσταση στη βιομηχανία. Οι καταναλωτές μας πάντα θέλουν τα πιο σύγχρονα, τα πιο καινούρια προϊόντα - και τα θέλουν τώρα 


Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Adidas, Χέρμπερτ Χάινερ, η Adidas ελπίζει ότι θα ανοίξει μια παρόμοια μονάδα στις ΗΠΑ το 2018 και αναμένει ότι τα δύο εργοστάσια, θα παράγουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ζευγάρια παπούτσια κάθε χρόνο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 

Τα νέα εργοστάσια όπως τονίστηκε, έχουν σκοπό να συμπληρώσουν τα υφιστάμενα σε Κίνα και Βιετνάμ και όχι να τα αντικαταστήσουν. 

«Σήμερα η Adidas κατασκευάζει περίπου 300 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο και ήδη χρειάζεται να προσθέσει δύο νέες μονάδες παραγωγής κάθε χρόνο, για να ανταποκριθεί στο ρυθμό της ζήτησης». 

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε μισθολογικές αυξήσεις στα ασιατικά εργοστάσια, κόστος το οποίο θα κερδηθεί από τα αυτοματοποιημένα εργοστάσια που θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ