Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ αναρωτιέται για το παρελθόν και το μέλλον

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, φιλοξενεί στην ενότητα «Συναντήσεις στην Παλιά Ηλεκρική» μια από τις σημαντικότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του σύγχρονου πολιτισμού.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Θάνο Μικρούτσικο, η Πάφος συναντά την βυζαντινολόγο, ιστορικό και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ σε μια συζήτηση με θέμα «Έχει το Παρελθόν Μέλλον;». 

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ συνομιλεί με το κοινό της Πάφου και προβληματίζεται για το τι είναι πολιτισμός και αν τον κληροδοτούμε από το παρελθόν ή αν αποτελεί ταυτόχρονα μια δυναμική προοπτική του μέλλοντος. 

Έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στην μελέτη του Βυζαντίου, απαριθμώντας στο βιογραφικό της αμέτρητα δημοσιεύματα και ποιητικές συλλογές, με πολυάριθμες παρασημοφορήσεις σε τάγματα σε όλη την Ευρώπη – μεταξύ άλλων Ταξιάρχης των Γραμμάτων και Τεχνών. 

Θεωρείται μια απ' τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές και πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας και η εργογραφία της είναι ιδιαιτέρως σημαντική και παραμένει σημείο αναφοράς των μελετητών. Μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους σε μια προσωπική συνάντηση στην Πάφο.Πληροφορίες:

Είσοδος Ελεύθερη – Κράτηση απαραίτητη – από τα γραφεία του Οργανισμού (26932917)

Παλιά Ηλεκτρική: ‘Ώρα έναρξης 19:30

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ