Τι κάνουν 4 γνωστοί ηθοποιοί στο 3ο Cyprus Pride 2016;

Σημειώστε την ημερομηνία και ετοιμαστείτε για την τρίτη κατά σειρά Ημέρα Υπερηφάνειας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 17 - 28 Μάϊου 2016 με το μότο «TransForm your mind».

Article featured image
Article featured image

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα άτομα trans, τα οποία είναι παραγκωνισμένα και απομονωμένα από την κοινωνία, χωρίς δικαιώματα, ούτε καν αυτό της ίδιας τους της ύπαρξης.

Προ ολίγων ημερών μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και τα πρώτα γυρίσματα για την εκστρατεία προώθησης της φετινής εκδήλωσης, με γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα της τηλεόρασης, να βγαίνουν μπροστά για να στηρίξουν τα άτομα τράνς. 

 



 

Στα γυρίσματα της εκστρατείας έλαβαν μέρος ο ηθοποιοί Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ξένια Κωνσταντίνου, Δέσποινα Χρυσάνθου και  Παναγιώτης Κυριάκου, οι εθελοντές  Ηράκλης Ηρακλέους και  Αργυρώ Μιλτιάδους και οι τράνς Άλεξ και η Ιωάννα.

 

Ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες, με το πρόγραμμα εκδηλώσεων να είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο αυτή τη χρονιά. Θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, street performances, αλλά και συζητήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων για το προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΛΟΑΤΙ στην Κύπρο.

 



Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις ημερομηνίες 17/18/19 

17. 05. 2016 Τρίτη

10:00

Ο Δήμος Αγλαντζιάς στηρίζει την Πορεία Υπερηφάνειας και υψώνει σε τελετή σημαία των ΛΟΑΤΙ Aglantzia Municipality supports Cyprus Pride 2016 and flies the LGBTI flag. Χώρος Πλατεία Ευρώπης Συμβολή Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Λάρνακος, έναντι ΣΠΕ Λήδρας.

11:00

Δημοσιογραφική Διάσκεψη: Διεθνής Ημέρα Ενάντια Στη Ομοφοβία και Τρανσφοβία – Κήρυξη Έναρξης Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2016. Χώρος Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λευκωσία 

Είσοδος Ελεύθερη, Γλώσσα Ελληνικά με Αγγλική Μετάφραση 

20:30

Θεατρική Παράσταση: "Τη Λένε Εύα" - του Αντώνη Μποσκοίτη. Με την τρανς περφόρμερ Εύα Κουμαριανού γνωστή από το μπαρ «Κούκλες» στην Αθήνα

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Χώρος Αποθήκες ΘΟΚ (Λατσιά), Λευκωσία | Venue THOC Warehouse (Latsia), Nicosia. Είσοδος €10/€5 για πλήρη μέλη της Accept. Γλώσσα Ελληνικά. 



18. 05. 2016 Τετάρτη



20:30

Θεατρική Παράσταση: "Τη Λένε Εύα" - του Αντώνη Μποσκοίτη. Με την τρανς περφόρμερ Εύα Κουμαριανού γνωστή από το μπαρ «Κούκλες» στην Αθήνα

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Χώρος Αποθήκες ΘΟΚ (Λατσιά), Λευκωσία. 

Είσοδος €10/€5 για πλήρη μέλη της Accept. Γλώσσα Ελληνικά. 



19. 05. 2016 Πέμπτη

18:00: Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη: Διάλεξε ένα ανθρώπινο βιβλίο και άκουσε την ιστορία του. Χώρος Πολιτιστικό Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία.

Είσοδος Ελεύθερη - Γλώσσα Ελληνικά  

20:30

Θεατρική Παράσταση: "Τη Λένε Εύα" - του Αντώνη Μποσκοίτη. Με την τρανς περφόρμερ Εύα Κουμαριανού, γνωστή από το μπάρ «Κούκλες» στην Αθήνα. Χώρος Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός. 

Είσοδος €10/€5 για μέλη της Accept. Γλώσσα Ελληνικά. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ