Πάει για «ανάσταση» το παλιό ΓΣΠ

Και εκεί που όλοι αναρωτιόμασταν τι γίνεται με το παλιό ΓΣΠ και γιατί τόσα χρόνια μένει ανεκμετάλλευτο, εδώ και λίγες μέρες, παρατηρούμε έναν αναβρασμό και συζητήσεις γύρω από την εκμετάλλευση και την εμπορικοποίηση του παλιού γηπέδου της Λευκωσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Μια παλαιότερη δημόσια διαβούλευση που είχε γίνει προ καιρού, με κατοίκους της πρωτεύουσας, η πλειοψηφία είχε ζητήσει τη μετατροπή του γηπέδου σε δημόσιο πάρκο, ο οποίος θα αποτελούσε πνεύμονα για την πρωτεύουσα.

Τα νέα αρχιτεκτονικά σχέδια όμως, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ στο υπουργείο Εσωτερικών, πέραν της δημιουργίας πάρκου προωθεί και την εμπορικοποίηση του γηπέδου, δημιουργώντας μια ξενοδοχειακή μονάδα τύπου – boutique hotel.

 



 

Η αρχική πρόταση για τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ, που είχε παρουσιαστεί πριν δύο περίπου χρόνια, προέβλεπε κόστος 27,5 εκατομμυρίων ευρώ, με μείωση των υπόγειων χώρων στάθμευσης κατά ένα και αύξηση των εμπορικών χώρων από 3.500 τ.μ. σε 8.500 τ.μ.

Στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΣ, πάντως δεν ανακοινώθηκε το κόστος των νέων σχεδιασμών για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ. Ο Σωκράτης Χάσικος, σε δηλώσεις του ανέφερε πώς πλέον οι χώροι στάθμευσης στο παλιό ΓΣΠ θα είναι 1.000, αντί 1.700 του αρχικού σχεδιασμού. 

«Στο έργο προστίθεται ξενοδοχειακή μονάδα 70 δωματίων, η οποία -σύμφωνα η οποία θα είναι ενσωματωμένη «στο τεχνητό ανάγλυφο του φυτεμένου τοπίου (και) αντλεί την ταυτότητά της ως boutique hotel από το αστικό κέντρο», ανέφερε ο υπουργός. 

Συνολικά το εμβαδόν των εμπορικών χρήσεων της ανάπτυξης αυξάνεται από 3.500 τ.μ. το 2011 σε 7.000 τ.μ. 

«Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με χώρους τέχνης και αναψυχής, συνεδρίων και εστίασης, εμπορίου και στάθμευσης, και θα ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, με εξασφαλισμένη πληρότητα, διότι θα καλύψει μια πραγματική έλλειψη της κεντρικής Λευκωσίας».

Το έργο αποφασίστηκε να προωθηθεί με τη μέθοδο της χρηματοδότησης-μελέτης-κατασκευής-διαχείρισης-μεταβίβασης (BOT), η εμπορική εκμετάλλευση της ανάπτυξης, καθώς και το κόστος της καθίστανται σημαντικοί παράγοντες, με τη χθεσινή σύσκεψη να εγκρίνει τη μείωση των κοστοβόρων υπόγειων χώρων στάθμευσης, καθώς και την πρόσθεση του εμπορικού δέλεαρ ενός ξενοδοχείου-boutique.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ