Ημέρα της Μητέρας σήμερα και εμείς εδώ στη CITY, είπαμε να τιμήσουμε τις μανούλες που τόσο αγαπάμε, λίγο διαφορετικά και φυσικά με χιούμορ. Να μας ζήσετε…!
Κύπρια μάνα badass…
Όταν η μάνα σου προσπαθεί να δοκιμάσει τις επιλογές του πληκτρολογίου στο κινητό, σίγουρα κάτι θα πάει λάθος. Η μητέρα της Φρύνης, προφανώς ήθελε να στείλει στην κόρη της ένα χέρι που χαιρετάει. Και της έστειλε αυτό...
«Τούτο ήταν κατά λάθος. Άμα ξέρεις τη μάμα μου, όμως, τούτο έννεν τίποτε», είπε η Φρύνη με «απόγνωση».
Κύπρια μάνα που έχει εστιατόριο
«Με παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου μια μέρα πανικοβλημένη, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή για κάποιο λόγο δεν είχε μπει άτομο μέσα στο εστιατόριο, και μου λέει: -Γιώτα μου, μπαίνεις μέσα στο site μου να δεις μήπως και έγραψε μου κανένας καμιά κακή κριτική και γι’ αυτό εν έχω κόσμο σήμερα… Όπου site της, εννοούσε το TripAdvisor».
Κύπρια μάνα με μανία καταδίωξης
«Όταν έφτιαξα για πρώτη φορά λογαριασμό στο Facebook στη μάνα μου, είχε τρελαθεί από το άγχος γιατί νόμιζε πώς κάποιος θα έμπαινε στο σπίτι και θα την παρακολουθούσε συνεχώς. – Τζιε τωρά, εννα θορούν ούλλοι τι κάμνω τζιε να βάλλουν φωτογραφίες μου; Εγώ να της εξηγώ ότι θα βλέπουν ότι θέλει αυτή, αλλά τίποτα, ατού… Σήμερα που μιλάμε, είναι πλέον addicted με το Facebook.
Κύπρια μάνα με κινητό touch
«Και κάνει λοιπόν το μεγάλο βήμα η μάνα μου και αφήνει το flip phone, για ένα touch κινητό, με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Να προσπαθώ να της εξηγήσω τα βασικά και να με βλέπει λες και της κάνω ανάλυση της θεωρίας της σχετικότητας».
Να πατάει το δάχτυλο στην οθόνη λες και κάνει σκι σε πάγο και φυσικά να μην θυμάται να το κλειδώνει ποτέ, με τα ανάλογα αποτελέσματα. Τηλέφωνα σε όλο το contact list, ακαταλαβίστικα μηνύματα και facebook status για κλάματα».
Κύπρια μάνα που χρησιμοποιεί το Facebook chat
«Ναι και η δική μου μάνα, αφού αντιστεκόταν για καιρό, τελικά έκανε και αυτή σελίδα στο Facebook και φυσικά η πρώτη της ενασχόληση ήμουν εγώ».
«Ξυπνάω ένα πρωί και ανοίγω τις ειδοποιήσεις μου για να δω τη μάνα μου να κάνει ολόκληρο μονόλογο πάνω στον τοίχο μου, νομίζοντας ότι έγραφε στο chat. – Γεωργία μου, είσαι καλά; Πήγα στα μαγαζιά σήμερα και βρήκα τα εσώρουχα που μου είπες. Εν σου τα έπιασα γιατί έφερεν τζιε κάτι άλλα, πιο ωραία να πάεις να τα δεις. Δεν είχα μούτρα να κυκλοφορήσω…»
Κύπρια μάνα-γιαγιά με κινητό
«Η γιαγιά μου, ναι αυτή η γυναίκα που τη βάλαμε στην τεχνολογία με το ζόρι και νομίζαμε ότι θα κυλούσαν όλα ομαλά. Της πήραμε το κινητό, της αποθηκεύσαμε στην ταχεία τα σημαντικά τηλέφωνα και την αφήσαμε με το νέο εργαλείο. Αλλά δεν υπολογίσαμε πώς θα υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες όταν της δείξαμε πώς να το κλειδώνει.
Με πήρε μια μέρα πανικοβλημένη από το σταθερό, για να με ενημερώσει πώς δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κινητό της, γιατί δεν ήξερε πώς να το ξεκλειδώσει. Η απαίτηση της όμως δεν ήταν να της μάθω πώς να το ξεκλειδώνει, αλλά να της βγάλω το πλήκτρο κλειδώματος για να μην κλειδώνει ποτέ».
Κύπρια μάνα που έχει…φίλους
«Η μάνα μου έχει facebook, ο πατέρας μου δεν έχει ιδέα. Πέφτω λοιπόν μια μέρα σε μια συζήτηση, με τη μάνα μου να μονολογεί πάνω από το κινητό της – Και αυτόν θα τον κάνω φίλο, α είναι κι αυτός φίλος μου ωραία. Μα αυτός γιατί είναι φίλος μου. Κάπου εκεί ο πατέρας μου εκνευρισμένος τη ρωτάει ποιοι εν τούτοι ούλοι που την κάμνουν φίλη μες τζίνο το πράμα.
Η προσπάθεια της μάνας μου να του εξηγήσει, τι ακριβώς είναι ο φίλος στο Facebook τραγελαφική. –Κοίτα να δεις Γιώργο, τούτοι ούλλοι, εν άτομα που ξέρουμε που πριν ή που θορούν τζινα που γράφω τζιε κάνουν μου αίτημα φιλίας. Εντζιε ξέρω τους προσωπικά. Εντζιε φίλοι μου που τ’ αλήθκεια. Εν φίλοι μου, αλλά ενεν φίλοι μου. Εκατάλαβες…;