Μια μηχανή FAX... στην τσέπη σου

Όταν υπάρχει ανάγκη, πάντα υπάρχει και μια λύση για να την καλύψει. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Μάριος Ιταλός, Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα, όταν μια προσωπική του ανάγκη, τον έκανε να αντιληφθεί μια έλλειψη που υπήρχε στην αγορά της Κύπρου, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Μια online υπηρεσία αποστολής fax, η οποία στην ουσία καταργεί τις παραδοσιακές ογκώδεις μηχανές που γνωρίζαμε έως σήμερα και σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείς τις εργασίες σου, χωρίς κόπο.

Και τώρα ίσως σκέφτεσαι, ποιος χρησιμοποιεί το fax όταν υπάρχει το email. Όπως φαίνεται αρκετοί, αφού μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η fax.to, παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερες από 135 χώρες, ενώ εξυπηρετεί πέραν των 7000 χρηστών σε όλο τον κόσμο.



Γιατί θεωρείς ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που χρησιμοποιεί το Fax;

Το Fax θεωρείται από μεγάλο αριθμό εταιρειών και ατόμων ένας ασφαλής και άμεσος τρόπος μετάδοσης αρχείων. Η απόδειξη παραλαβής του fax είναι επίσης νομικό έγγραφο. Πολλές εταιρείες όπως π.χ. ασφαλιστικές, ιατρικά ιδρύματα, δικηγορικά γραφεία, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν καθημερινά το fax για αποστολή αρχείων.







Ποια ήταν η τελευταία φορά που έστειλες fax;

Μερικούς μήνες πριν! Βρισκόμουνα στο μετρό της Αθήνας και ένας ελεγκτής μου έγραψε πρόστιμο, διότι ενώ είχα φοιτητικό εισιτήριο δεν είχα μαζί μου την φοιτητική μου ταυτότητα. 

Το πρόστιμο θα διαγραφόταν αν έπαιρνα εντός 14 ημερών την φοιτητική ταυτότητα στα γραφεία της αρχής προστίμων. Επόμενη μέρα έφευγα για Αγγλία, άρα ο μόνος τρόπος ήταν να κάνω ένσταση διότι αν η υπόθεση έφευγε από την αρχή προστίμων, θα πλήρωνα πολλαπλάσιο πρόστιμο. Δύο εβδομάδες τηλεφώνων δεν έφεραν αποτέλεσμα, γι’ αυτό και έστειλα την ένσταση μου μέσω fax. Μόλις το έστειλα η υπόθεση μου εξετάστηκε και το πρόστιμο διαγράφηκε!



Πες μας μερικά πλεονεκτήματα, γιατί να προτιμήσει κάποιος να στείλει Fax, αντί για κάποιον άλλο τρόπο μεταφοράς δεδομένων, πιο σύγχρονο ίσως;

Το fax είναι ένας τρόπος μεταφοράς δεδομένων βαθιά ριζωμένος σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Μια νέα επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει το fax περισσότερο για συμβατότητα με επιχειρήσεις και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ήδη fax. Ένα πλεονέκτημα θα έλεγα ότι είναι η δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης του εγγράφου. Γεγονός που εξασφαλίζει ότι ο παραλήπτης θα το δει, αφού θα έχει στα χέρια του ένα φυσικό αντίγραφο.

Με το email πολλές φορές χανόμαστε λόγω του μεγάλου όγκου και είναι πολλές οι περιπτώσεις, που ένα σημαντικό mail χάνεται στη μάζα.



Ποια ανάγκη σε ώθησε στο να φτιάξεις μια τέτοια υπηρεσία;

Πριν ακριβώς ένα χρόνο είχα αιτηθεί μια εγγραφή για μια κυβερνητική υπηρεσία στην Κύπρο. Για επικύρωση των στοιχείων μου χρειαζόταν αποστολή ενός υπογεγραμμένου εντύπου μέσω fax.

Στο σπίτι είχαμε μηχανή fax, αλλά ήταν χαλασμένη. Πριν πελαγώσω, σκέφτηκα να κάνω μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δω εάν υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι αποστολής fax. Οι υπηρεσίες λοιπόν υπήρχαν, αλλά όλες χρειάζονταν συνδρομή και μηνιαίες πληρωμές πράγμα ασύμβατο με την δική μου ανάγκη που ήταν η αποστολή fax, μια φορά και πληρωμή με τη χρήση και όχι με τον μήνα.

Μια αυθεντική υπηρεσία Pay-As-You-Go, δεν υπήρχε διαθέσιμη, έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω εγώ μια. Λίγες βδομάδες αργότερα και μετά από έρευνα, έγινε η κατάλληλη προετοιμασία, ετοιμάστηκε το site και άρχισα να λειτουργώ το «fax.to». 





Τι ακριβώς κάνει το fax.to; Πώς λειτουργεί και ποιο το κόστος του;

H «fax.to», είναι μια υπηρεσία για αποστολή και παραλαβή fax μέσω διαδικτύου. Η υπηρεσία έχει δύο δυνατότητες. Η πρώτη είναι η διεθνής αποστολή fax online με μορφή Pay-As-You-Go. Πιστώνεις επομένως το λογαριασμό σου όπως θα έκανες για μια κάρτα τηλεφώνου και πληρώνεις μόνο όταν στέλνεις fax με χρέωση ανά σελίδα.

Για παράδειγμα, μια σελίδα με αποστολή σε Κύπρο κοστίζει €0.15, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα €0.40 και ανάλογα αυξομειώνεται η χρέωση. Για να αποστείλεις ένα αρχείο, πρέπει απλά να το ανεβάσεις σε ηλεκτρονική μορφή PDF,JPG,PNG ή ΤIFF ή να βγάλεις φωτογραφία με το smartphone σου, μετά απλά επιλέγεις παραλήπτη και αποστολή. Όταν αποσταλεί το fax λαμβάνεις ένα email, το οποίο επιβεβαιώνει την αποστολή. 

Η δεύτερη υπηρεσία που παρέχει η fax.to είναι η παραλαβή fax μέσω email. Μπορείς δηλαδή να αγοράσεις ένα αριθμό fax από εμάς και όποιος αποστείλει fax, από οποιαδήποτε μηχανή στον αριθμό σας, το αρχείο ψηφιοποιείται και αποστέλλετε σε εσάς στο email σας, ως συνημμένο αρχείο .pdf. 

Το κόστος για αυτή την υπηρεσία είναι 9 ευρώ το μήνα, ανά αριθμό και περιλαμβάνει 9 ευρώ πίστωση δωρεάν, για αποστολή fax (60 σελίδες σε Κύπρο ανά μήνα). Υπάρχει επίσης δυνατότητα για μεταφορά υφιστάμενων αριθμών fax, στην υπηρεσία μας, από άλλους πάροχους, ενώ μπορείτε να διατηρήσετε τον αριθμό σας.



Ποια η φιλοσοφία της εταιρείας;

Σαν εταιρεία θεωρούμαι ότι το γραφείο του μέλλοντος θα είναι ψηφιακό και δεν θα περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Έτσι και εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε ψηφιακές λύσεις για επιχειρήσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.



Σε τι στάδιο βρίσκεται η fax.to, αυτή τη στιγμή;

Η υπηρεσία ξεκίνησε επίσημα τον Οκτώβρη του 2015, παρέχοντας μόνο Pay-As-You-Go αποστολή, μόνο σε 3 χώρες. Σήμερα παρέχουμε διεθνή αποστολή fax, σε 135 χώρες, όπως επίσης και τοπικούς αριθμούς fax σε 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.


O πρώτος πελάτης που είχαμε, χρησιμοποίησε την υπηρεσία για αποστολή fax, από την Taiwan στην Αυστραλία.


Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τους 7000 χρήστες και λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από χρήστες για το πόσο τους έχει βοηθήσει η υπηρεσία.



Τι ακριβώς θα κερδίσει κάποιος αν το δοκιμάσει;

Συνδυάζοντας τις δύο υπηρεσίες του fax.to, μια επιχείρηση ρίχνει κυριολεκτικά την παραδοσιακή μηχανή του fax στα σκουπίδια. Δουλεύει ακριβώς σαν μία μηχανή fax.

Όταν αποστέλλετε fax, τυπώνεται ακριβώς σαν να στέλνατε με κανονική μηχανή fax και όταν παραλαμβάνετε, έρχεται στο email σας, ένα υψηλής ποιότητας συνημμένο αρχείο, με το fax όπως θα το λάμβανε η δική σας παραδοσιακή μηχανή. 

Άρα εκ των πραγμάτων –ειδικά για εταιρείες που έχουν όγκο εργασιών– αυτόματα μειώνεται ένα σημαντικό εταιρικό κόστος, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μελάνια, χαρτί, αγορά και συντήρηση μηχανών, συνδρομές, εξοικονόμηση χώρου κλπ. 

Προσωπικά θεωρώ πώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της υπηρεσίας, είναι πώς ανά πάσα στιγμή, σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκεσαι μπορείς να αποστείλεις και να λάβεις αρχεία και έγγραφα σε μορφή fax, χωρίς κανένα κόπο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ