Ένα φεστιβάλ τεχνών στο Μιτσερό

Το 4ο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης, στο Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) και στο Μεταλλείο Κοκκινογιάς στο Μιτσερό στις 11 & 12 Ιουνίου 2016, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει έναν συνδιασμό από μοναδικά φυσικά τοπία και Live Performances.

 


Article featured image
Article featured image

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι ένα θεματικό φεστιβάλ το οποίο στην 4η του έκδοση επικεντρώνεται στα site-specific και στα site-sensitive performance. 

Αυτό το χρόνο το φεστιβάλ έχει τον τίτλο “New Synchronicities: (no)one’s action, everyone’s celebration” και στοχεύει να κτίσει Νέες Συγχρονικότητες και αντιλήψεις εμπνευσμένες από τη φύση ενόσω θέτει ερωτήματα για την ανθρώπινη μας υπόσταση. 

Πριν από το κυρίως δρώμενο η ιδρύτρια και επιμελήτρια του CIPAF, Χριστίνα Γεωργίου, θα καθοδηγήσει 7ήμερο εντατικό εργαστήριο προς τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. 

Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στις τοποθεσίες του φεστιβάλ με σκοπό τη δημιουργία νέων έργων performance art, που η σύλληψή τους αντλείται από το σκεπτικό του φετινού φεστιβάλ. 

Στις 11 και 12 Ιουνίου το κοινό θα επισκεφθεί τις φυσικές τοποθεσίες του Μιτσερού για να βιώσει τα live performances, με οργανωμένα λεωφορεία (κράτηση απαραίτητη) τα οποία θα αναχωρήσουν από τη Λευκωσία προς το Μιτσερό και από τη Λεμεσό προς το Μιτσερό και τις δύο μέρες. 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης προβολές, το CIPAF Study Room και άλλες δραστηριότητες για το κοινό στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος Νίκος Κουρούσιης. 

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να εισάγει την πολυδιάσταση φύση του Performance Art στην τοπική κοινότητα και να ενισχύσει την καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου, ενθαρρύνοντας σχέσεις με τοπικά εθνικά και διεθνή δίκτυα. 

Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ απευθύνονται και σε καλλιτέχνες και στο κοινό. Το φεστιβάλ δημιουργεί ένα κοινό έδαφος για καλλιτέχνες, επιμελητές κριτικούς τέχνης, πολιτιστικούς παραγωγούς, φοιτητές των τεχνών και του κοινού, ως μια ευκαιρία για συνάντηση, ανταλλαγή και συνεργασία.

Το promotional video από το 3ο Φεστιβάλ 2015





Πρόγραμμα:

> Live Performances: 17:00 – 21:00 

Τοποθεσίες: Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) & Μεταλλείο Κοκκινογιάς



> Προβολές, Study Room & Άλλες Δραστηριότητες: 21:00 - 23:00

Χώρος: Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης



#Πληροφορίες

- Το κοινό θα αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 16:15 & Λεμεσό στις 15:15 με οργανωμένα λεωφορεία.

- Το κοινό θα ενημερωθεί για τις στάσεις των λεωφορείων όταν προκρατήσει/αγοράσει το εισιτήριο του.

- Για τα μέλη του κοινού που επιθυμούν να έρθουν με τα οχήματά τους καλούνται να καταφθάσουν στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης στις 16:30.

- Η κράτηση εισιτηρίου και θέσεως για το λεωφορείο είναι αναγκαίες.

- Συμβουλεύουμε τους επισκέπτες να φορέσουν άνετα παπούτσια για περπάτημα, για τη δική τους άνεση.



Είσοδος:

Εισιτήρια: €15 ημερήσιο, €25 festival pass (περιλαμβάνει τα βιβλιαράκια του φεστιβάλ & μεταφορικό).

Μειωμένο: €10 ημερήσιο, €15 festival pass – ισχύει για φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους & μέλη του CIPAS.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ