Η CITY προτείνει εκδρομή… στη Γεροσκήπου

Αποφασίσαμε πως αυτό το weekend θα σας στείλουμε Γεροσκήπου, στον τόπο που επέλεξε η Θεά της Ομορφιάς για να δημιουργήσει τους Ιερούς Κήπους της...

 


Article featured image
Article featured image

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε και να γευματίσετε σε μαγευτικά μέρη, να αγοράσετε τα ξακουστά ανά το παγκόσμιο λουκούμια της περιοχής, να δειπνήσετε σε μια γραφική αυλή και να διανυκτερεύσετε σ’ ένα πανδοχείο που είναι πνιγμένο στο πράσινο.



ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Παραλία «Ρίκκος»

Αξίζει τον κόπο να πάτε μέχρι τη Γεροσκήπου απλώς και μόνο για να επισκεφτείτε την παραλία «Ρίκκος», η οποία πήρε το όνομα της από έναν κάτοικο της περιοχής.

Ο κύριος Ρίκκος άνοιξε το 1975 -αμέσως μετά τον πόλεμο- ένα περίπτερο στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου, όπου πωλούσε νερά και αναψυκτικά στους λουόμενους, για να καταφέρει να συντηρήσει την οικογένειά του.

Σιγά-σιγά, το περίπτερο εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό παράδεισο πάνω στην παραλία, στον οποίο σήμερα εργάζεται ο ίδιος ο κύριος Ρικκός και ολόκληρη η οικογένειά του.

Πρόκειται για έναν χώρο κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, που δεν έχει ίχνος πολυτέλειας, ωστόσο τον επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες ντόπιοι και τουρίστες, για να γευματίσουν, να χαλαρώσουν και να κολυμπήσουν.

Ο Ρίκκος προσφέρει διάφορα φαγητά, όπως κλέφτικο, σούβλα, ψητό, σαλάτες, ζεστά σάντουιτς και μπέργκερ.

Εκεί, εκτός από τραπεζάκια, θα βρείτε ξαπλώστρες με ομπρέλες, ντους, αλλά και διάφορα πτηνά να περιφέρονται αμέριμνα.

Λειτουργεί καθημερινά (χειμώνα, καλοκαίρι) από τις 6.00, μέχρι τις 22.00.

Από τις 22.00 και έπειτα, τα εγγόνια του κύριου Ρίκκου μετατρέπουν το χώρο σε μπαράκι.

 

 

La Playa Beach Bar

Όσοι έχουν ανεβασμένη διάθεση ή απλώς θέλουν να τη βρουν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν το «La Playa Beach Bar» που βρίσκεται επίσης στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου. Ένα μπαράκι με δυνατή μουσική πάνω στη θάλασσα, στο οποίο συχνάζει σχεδόν ολόκληρη η νεολαία της Πάφου. Προσφέρει μπύρες, κοκτέιλ, λεμονάδες, αναψυκτικά, γρανίτες, καθώς και μερικά σνακ.

Είναι ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Στην περιοχή υπάρχουν ναυαγοσώστες από τις 10.00, έως τις 17.00.

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Αφού κάνετε το μπάνιο σας στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου και αφού τσιμπήσετε κάτι εκεί, αξίζει τον κόπο να περπατήσετε στην πλακόστρωτη πλατεία της και να θαυμάσετε από κοντά την μεσαιωνική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ένα κτίσμα του 11ου αιώνα, με πέντε τρούλλους, οι οποίοι σχηματίζουν σταυρό.

 

Φωτογραφία: Ix-andromeda





Πάρτε ένα ενθύμιο μαζί σας

Στο δρόμο ακριβώς απέναντι από την πλατεία, θα βρείτε αρκετά μαγαζάκια από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε τα φημισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, λουκούμια της Γεροσκήπου. Εκτός από λουκούμια, από εκεί μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ, καθώς και διάφορα άλλα παραδοσιακά προϊόντα όπως πίσσα παφίτικη, παστελλάκι, αμυγδαλωτό και κουφέτες. 

 

Ταβέρνα «Το Χαλαμάντουρο»

Για δείπνο σάς προτείνουμε να κάτσετε στην καλοκαιρινή και γραφική αυλή της ταβέρνας «Το Χαλαμάντουρο» που βρίσκεται στην πλατεία της Γεροσκήπου.

Δοκιμάστε τους μεζέδες της, οι οποίοι στοιχίζουν 17 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, σαλάτα, μανιτάρι, πατάτες, χαλούμι, λούντζα, λουκάνικο, σουβλάκια, σιεφταλιές, παϊδάκια, κοτόπουλο και κλέφτικο.

Εκτός από μεζέδες «Το Χαλαμάντουρο», προσφέρει και διάφορα άλλα πιάτα, όπως αφέλια, στιφάδο, μπριζόλες, γαρίδες, καλαμάρι και τσιπούρα.

Κάθε Παρασκευή, η ώρα 20.30, υπάρχει ζωντανή μουσική, με ελαφρολαϊκό πρόγραμμα.

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 15.00, μέχρι αργά το βράδυ.

Για κρατήσεις: 26222324

 

Piazza Cafe Bistro

Μετά το φαγητό σας, επισκεφτείτε για ποτό το «Piazza Cafe Bistro» που βρίσκεται επίσης στην πλατεία. Το βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι και προβάλλει μέσα από τις γιγαντοοθόνες του, διάφορα ματς ποδοσφαίρου. 

Είναι ανοικτό καθημερινά από τις 09.00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

 

 

ΔΙΑΜΟΝΗ…

Fitos Inn

Το βράδυ προτείνουμε να διανυκτερεύσετε στο πανδοχείο «Fitos Inn», το οποίο είναι πνιγμένο κυριολεχτικά μέσα στο πράσινο και απέχει μόλις 1,7χλμ. από την παραλία της περιοχής.

Όλα τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και εξοπλισμένα με τηλεόραση LCD, ψυγείο, μπάνιο, προϊόντα περιποίησης, δωρεάν Wi-Fi και μπαλκόνι με θέα την πισίνα, ή τους καταπράσινους κήπους του πανδοχείου.

Στον εξωτερικό χώρο θα βρείτε μια μεγάλη πισίνα, βεράντα με κήπο, γήπεδο του τένις, μπαρ και παιχνιδότοπο.

Οι τιμές στο «Fitos Inn» για αυτή την περίοδο, ξεκινούν από 60 ευρώ το βράδυ, για δύο άτομα.  

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 26 965666.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ