Καύσωνας και δυσφορία όλη τη βδομάδα

Αν αγοράσατε λαδάκι για μαύρισμα για το τριήμερο, καλό θα ήταν να το επιστρέψετε πίσω και στη θέση του να πάρετε ένα αντηλιακό με πολύ ψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας.  

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ειδικού, ψηλή πίεση και θερμές αέριες μάζες στην περιοχή της Ελλάδας, κινούνται αργά ανατολικά και θα επηρεάζουν την περιοχή μας για αρκετές ημέρες.

Δείτε αναλυτικά πιο κάτω την πρόγνωση καιρού του Έρικ Κίτα, για το τριήμερο, αλλά και για την βδομάδα που έρχεται.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός με ασθενής μέχρι μέτριους βόρειους ανέμους 2-4 μποφόρ. Σε αρκετές περιοχές στα παράλια και εσωτερικό, η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 26 βαθμούς και έτσι θα είναι σε ισχύ κίτρινος συναγερμός. Αύριο ο καιρός συνεχίζει να είναι ηλιόλουστος και θερμός.

Η θερμοκρασία στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, 35-38 στα παράλια και 26 στη χιονίστρα. Το βράδυ οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να πέσουν σε αρκετές περιοχές κάτω από 26 βαθμούς, έτσι ο κίτρινος συναγερμός συνεχίζει.

Τη Δευτέρα του Κατακλυσμού η θερμοκρασία σημειώνει περεταίρω άνοδο και αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, όπου το επίπεδο συναγερμού φτάνει στο κόκκινο.

Ηλιόλουστος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας την Τρίτη και Τετάρτη φτάνοντας τους 43 βαθμούς στο εσωτερικό.

Ο Κόκκινος συναγερμός συνεχίζει. Μικρή αλλά όχι αξιόλογη πτώση  θερμοκρασίας αναμένεται από το τέλος της βδομάδας. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι συνθήκες καύσωνα και δυσφορίας θα είναι όλες τις ώρες της ημέρας και όχι μόνο τις μεσημβρινές ώρες. Το μόνο θετικό είναι ότι τα επίπεδα υγρασίας θα είναι χαμηλά, λόγω του ξηρού ρεύματος που θα επικρατεί.       


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ